Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

847-mous1.jpg
Μους Λεμόνι



Ροσμπίφ το κλασσικό στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ροσμπίφ  στο φούρνο, ήταν  το αγαπημένο φαγητό των προηγούμενων δεκαετιών. Σταθερή αξία μέχρι σήμερα, κυρίως γεμίζει γεύση το τραπέζι της Κυριακής!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κομμάτι μοσχάρι σπαλονουά ή σπαλομύτα 1600 γρ. (ήταν το δικό μου)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι ή χρωματιστά πιπέρια
  • Λίγη ρίγανη
  • Μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες

 

  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα προτού το βάλουμε στον φούρνο.
  2. Λαδώνουμε με τα χέρια μας το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ρίγανη.
  3. Το βάζουμε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Βάζουμε το κρέας σε ταψί και στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει καλά στους 240 βαθμούς. Το ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά ακόμα, για μέτριο ψήσιμο. Στο χοντρό μέρος του κρέατος το χρώμα ήταν ροζ.
  5. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά τουλάχιστον και μετά το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ροσμπίφ γίνεται και με κιλότο και με κόντρα φιλέτο που είναι και το ιδανικό.
  • Όλο το μυστικό βρίσκεται στο σωστό ψήσιμο που στο σιγανό του ψήσιμο θέλει 15 λεπτά για κάθε μισό κιλό κρέατος , όταν το θέλουμε μέτριο ψημένο (όπως έχω κάνει εγώ ) και 25 λεπτά αν το θέλουμε καλοψημένο. Το καλύτερο είναι να το ψήνουμε μέτρια που κρατά το ζουμί του και είναι μαλακό και νόστιμο.Το ροσμπίφ φούρνου ταιριάζει με πατάτες φούρνου.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα το κρέας μας με μουστάρδα, σκόρδο τριμμένο ή σκόνη, θυμάρι ή δεντρολίβανο και 1 ποτήρι κρασί. Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ ή σακούλα τροφίμων καλά κλεισμένη και το γυρίζουμε ανα διαστήματα. Όταν θέλουμε να το ψήσουμε το στραγγίζουμε καλά, το σκουπίζουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία που σας είπα πιο πάνω.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εμφανίσημο πιάτο Ηλιάννα και σίγουρα νόστιμο!! και σε λάιτ εκδοχή!!!
Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή