Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...


Ροσμπίφ το κλασσικό στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 19 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ροσμπίφ  στο φούρνο, ήταν  το αγαπημένο φαγητό των προηγούμενων δεκαετιών. Σταθερή αξία μέχρι σήμερα, κυρίως γεμίζει γεύση το τραπέζι της Κυριακής!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κομμάτι μοσχάρι σπαλονουά ή σπαλομύτα 1600 γρ. (ήταν το δικό μου)
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι ή χρωματιστά πιπέρια
  • Λίγη ρίγανη
  • Μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες

 

  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα προτού το βάλουμε στον φούρνο.
  2. Λαδώνουμε με τα χέρια μας το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και τη ρίγανη.
  3. Το βάζουμε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Βάζουμε το κρέας σε ταψί και στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει καλά στους 240 βαθμούς. Το ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 40-45 λεπτά ακόμα, για μέτριο ψήσιμο. Στο χοντρό μέρος του κρέατος το χρώμα ήταν ροζ.
  5. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά τουλάχιστον και μετά το κόβουμε φέτες και το σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το ροσμπίφ γίνεται και με κιλότο και με κόντρα φιλέτο που είναι και το ιδανικό.
  • Όλο το μυστικό βρίσκεται στο σωστό ψήσιμο που στο σιγανό του ψήσιμο θέλει 15 λεπτά για κάθε μισό κιλό κρέατος , όταν το θέλουμε μέτριο ψημένο (όπως έχω κάνει εγώ ) και 25 λεπτά αν το θέλουμε καλοψημένο. Το καλύτερο είναι να το ψήνουμε μέτρια που κρατά το ζουμί του και είναι μαλακό και νόστιμο.Το ροσμπίφ φούρνου ταιριάζει με πατάτες φούρνου.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να μαρινάρουμε από την προηγούμενη μέρα το κρέας μας με μουστάρδα, σκόρδο τριμμένο ή σκόνη, θυμάρι ή δεντρολίβανο και 1 ποτήρι κρασί. Το βάζουμε σε γυάλινο μπολ ή σακούλα τροφίμων καλά κλεισμένη και το γυρίζουμε ανα διαστήματα. Όταν θέλουμε να το ψήσουμε το στραγγίζουμε καλά, το σκουπίζουμε και ακολουθούμε τη διαδικασία που σας είπα πιο πάνω.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ εμφανίσημο πιάτο Ηλιάννα και σίγουρα νόστιμο!! και σε λάιτ εκδοχή!!!
Μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή