Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρολό μπισκότου και καρύδας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Για όσους αγαπούν την καρύδα αυτό το ρολό θα γίνει το αγαπημένο τους!

Συστατικά

 Μείγμα μπισκότου:

  •     500 γρ. μπισκότα σοκολάτας,
  •     1/2 φλ. γάλα,
  •     1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ.

   Μείγμα καρύδας:

  •     200 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
  •     100 γρ. καρύδα,
  •     12 κ.σ. άχνη.

 Για διακόσμηση:  τρούφα ή καρύδα.

Οδηγίες
  1. Σπάμε τα μπισκότα σε μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα με το λικέρ μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη καλά, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  3. Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απάνω πλαστική μεμβράνη. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου και απλώνουμε καλά.    Απάνω προσθέτουμε το μείγμα καρύδας,το απλώνουμε ομοιόμορφα απάνω στο μπισκότο.
  4. Με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, σφίγγουμε καλά τις δύο άκρες (σαν καραμέλα), βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
  5. Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε φέτες και τις κυλάμε σε καρύδα ή τρούφα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Φτιάχνουμε ένα μεγάλο ρολό ή δύο μικρότερα! Συνταγή από εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Ιανουάριος 2013
Πολύ ωραία σαν ιδέα κα ασυνήθιστη! Όταν κοπεί το ρολό αυτό φέτες θρυψαλιάζει λόγο του μπισκότου ή οι φέτες μένουν άθικτες και στρογγυλές;
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 07 Ιανουάριος 2013
Οχι δεν τρίβουν όπως γίνεται καμιά φορά με το μπισκότο Ηλιάννα,μένουν ολοστρόγγυλες όπως φαίνονται στο σαιτ που είδα τη συνταγή,εγώ δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό,εξαφανίστηκαν!!
Μεταφορά στην κορυφή