Ρολό μπισκότου και καρύδας
Μείγμα μπισκότου:
- 500 γρ. μπισκότα σοκολάτας,
- 1/2 φλ. γάλα,
- 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ.
Μείγμα καρύδας:
- 200 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
- 100 γρ. καρύδα,
- 12 κ.σ. άχνη.
Για διακόσμηση: τρούφα ή καρύδα.
- Σπάμε τα μπισκότα σε μπολ και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα με το λικέρ μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη καλά, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
- Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και απάνω πλαστική μεμβράνη. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου και απλώνουμε καλά. Απάνω προσθέτουμε το μείγμα καρύδας,το απλώνουμε ομοιόμορφα απάνω στο μπισκότο.
- Με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό, σφίγγουμε καλά τις δύο άκρες (σαν καραμέλα), βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
- Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε φέτες και τις κυλάμε σε καρύδα ή τρούφα.
Φτιάχνουμε ένα μεγάλο ρολό ή δύο μικρότερα! Συνταγή από εδώ