Ρολό κιμά με σπανάκι και φέτα
Θέλοντας να ξεφύγω από το συνηθισμένο ρολό που φτιάχνουμε με κιμά έφτιαξα μια γέμιση με σπανάκι και φέτα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό! Δοκιμάστε το
Για τον κιμά
- 700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
- 300 γραμμάρια ψωμί που έχουμε μουσκέψει σε νερό
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- 1 πιπεριά πράσινη τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια ψιλοκομμένο σπανάκι
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη με το χέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και τα ζυμώνουμε.
- Βάζουμε τη ζύμη μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Το στύβουμε λίγο με το χέρι μας και το ανακατεύουμε με τη φέτα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή καλό θα ήταν να μην προσθέσουμε αλάτι.
- Στρώνουμε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί στο τραπέζι μας και τοποθετούμε επάνω τον κιμά, μισό σε κάθε λαδόκολλα.
- Τον ανοίγουμε σε μακρόστενο κομμάτι και βάζουμε μια σειρά στο κέντρο κατά μήκος τη γέμιση.
- Με τη βοήθεια της λαδόκολλας κλείνουμε καλά σε ρολό και το τυλίγουμε απ’ έξω με αλουμινόχαρτο.
- Τοποθετούμε τα ρολά σε μακρόστενες φόρμες για κέικ ή σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ψήνουμε άλλη μισή ώρα για να ροδίσει η επιφάνειά τους.
- Όταν ψηθούν τα’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Τρώγονται ευχάριστα ακόμα και κρύα.









