Ρολάκια πίτσας στο τηγάνι
- 4 αραβικές πίτες,
- 4 χωριάτικα λουκάνικα,χωρίς το περίβλημά τους, ψιλοκομμένα,
- 200 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες,
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα,
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο.
Για τη σάλτσα:
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ,
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο,
- 1 κ.σ. ξίδι,
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο,
- 1 κ.γλ. διάφορα αποξηραμένα μυρωδικά,βασιλικό-ρίγανη-θυμάρι
- αλατοπίπερο,λίγη ζάχαρη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σιγοψήνουμε πατώντας τα με ένα κουτάλι, να διαλυθούν, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους, για περίπου 5 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μία αραβική πίτα. Την αλείφουμε με 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το 1/4 των τυριών και από πάνω κάνουμε μία στρώση με το 1/4 του μείγματος λουκάνικα-μανιτάρια.
- Όταν λιώσουν τα τυριά μεταφέρουμε προσεκτικά την πίτα σε ξύλο κοπής και τη γυρίζουμε σε σφιχτό ρολό. Την αφήνουμε να σταθεί 1-2΄ με την ένωση προς τα κάτω και στη συνέχεια την κόβουμε σε φέτες.
- Τις βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως!
Εγώ πρόσθεσα πιπεριά που μας αρέσει και έβαλα φρέσκες ντομάτες.
Της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Ελένη σε ευχαριστώ,είναι ΠΑΝεύκολες και πολύ νόστιμες,τα παιδιά μου έφαγαν τα ρολά χωρίς να τα κόψουν σε κομμάτια!!!