Σοκολατένια ρολάκια
- 4 φλ. αλεύρι,
- 1 φλ. ζάχαρη καστανή ή λευκή,
- 1 κ.σ. μαγιά,
- 2 κ.σ. κακάο,
- 1 φλ. νερό χλιαρό.
- Χωρίζουμε το αλεύρι σε δύο μπολ, στο ένα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
- Ρίχνουμε και στα δύο μπολ από 1 κ.σ. μαγιά ,μοιράζουμε τη ζάχαρη και στα δυο μπολ ,και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας καλά για 10' δύο ζύμες, μία άσπρη και μια καφέ.
- Σκεπάζουμε τα μπολ και τα αφήνουμε 30' έως 1 ώρα να φουσκώσουν οι ζύμες μας.
- Ανοίγουμε πρώτα την άσπρη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο. Το ίδιο κάνουμε και με την καφέ ζύμη.
- Βάζουμε την καφέ ζύμη πάνω στην άσπρη και τυλίγουμε σε ρολό. Με μαχαιράκι κόβουμε μικρά ρολάκια, τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, προσέχοντας μην μας καούν.
- Αν θέλουμε τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με άχνη ή σκέτα.
Αν θέλετε περισσότερο γλυκά τα ρολάκια σας μπορείτε πάνω από την καφέ ζύμη να πασπαλίσετε με λίγη καστανή ζάχαρη ακόμη!
Τα άφησα 1 ώρα να φουσκώσουν,έγιναν πολύ καλά!!