Κοκκινιστά ρεβίθια με κουνουπίδι
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
- 250 γρ. ρεβίθια
- 650 γρ. κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο ντομάτα τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
- Μουλιάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε άφθονο νερό.
- Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε καλά και τα τρίβετε με τις παλάμες σας να φύγουν όσα περισσότερα φλούδια γίνεται, τα πλένετε ξανά πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι.
- Παίρνετε το κουνουπίδι και κόβετε τις άκρες του σε μικρά μπουκετάκια.
- Τα ξεπλένετε σε άφθονο νερό.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί και ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι να σωταριστεί απαλά.
- Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε και τα ρεβίθια και ανακατεύετε να σωταριστούν και αυτά.
- Ρίχνετε μέσα την τριμμένη ντομάτα , διαλύετε τον πελτέ σ 'ένα νεροπότηρο νερό και το ρίχνετε και αυτό στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε την κανέλα, το μπαχάρι, την ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Χαμηλώνετε την φωτιά κα μαγειρεύετε τα ρεβίθια με την κατσαρόλα σκεπασμένη μέχρι να γίνουν τρυφερά.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό.
- Σε 1 ώρα περίπου προσθέτετε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε δυναμώνοντας τη φωτιά για ακόμα 15'
- Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει τρυφερό το κουνουπίδι και να πήξει η σάλτσα.
- Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.
Σχόλια
Ωραία αυτή η μαγειρική πρόταση για τα ρεβύθια erota! Θα δοκιμαστεί άμεσα.
Ωραία συνταγή!!