Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ρετσέλι σύκο στο μέλι και το πετιμέζι

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Μια παλιά συνταγή που αντέχει στο άλεσμα του χρόνου.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλο συκα
  • 2 φλ.τσ. ζαχαρη καστανη η μαυρη
  • 1 φλ.καφε (ελληνικου) ρουμι
  • γαρυφαλλα
  • κανελλα ξυλο
  • μαυρη σταφιδα
  • σουσαμι
  • μισο λεμονι
  • μελι
  • πετιμεζι
Οδηγίες
  1. Πλενουμε τα συκα απο την αναποδη να μην παρουν μεσα νερο, κοβουμε στην μεση και στρωνουμε στο ταψι μας με την φλουδα απο επανω, ριχνουμε την ζαχαρη, ραντιζουμε με το ρουμι και το λεμονι, βαζουμε τα γαρυφαλλα και την κανελλα ξυλο
  2. Ψηνουμε σε 250 βαθμους για 45 λεπτα, ετσι οπως θα ειναι ζεστα ριχνουμε τις σταφιδες και το σουσαμι.
  3. Βαζουμε στα βαζα μας τα συκα με το ζουμακι τους και γεμιζουμε με μελι η πετιμεζι,εαν θελουμε κραταμε και λιγα ψητα σκετα σ ενα βαζο για να συνοδευουμε τα τυρια μας.
  4. Μπορουμε να ξερανουμε τα συκα στον ηλιο επανω στα κεραμίδια σκεπασμενα με τουλι αφου πρωτα τα πλενουμε με λεμονι (την νυχτα τα μαζευουμε μεσα για να μην παρουν υγρασια) και να τα βαλουμε κατοπιν μεσα στο μελι και το πετιμεζι η να τα βαλουμε ετσι ξερα σε βαζα με ξερα δαφνοφυλλα .
  5. Στα παλια χρονια οι νοικοκυρες ετσι τα στεγνωναν και τα δατηρουσαν για τον χειμωνα
Λίγα μυστικά ακόμα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή