Ρεβύθια με ρύζι
- 1/2 κιλό ρεβύθια,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- μια χούφτα ρύζι,
- 1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας,
- 1/2 φλιτζάνι λάδι,
- σόδα φαγητού,
- αλάτι,πιπέρι μαύρο ,
- φέτες λεμονιού,
- δαφνόφυλλο.
- Μουσκεύουμε απoβραδίς τα ρεβύθια,το πρωί τα στραγγίζουμε και βάζουμε ένα κουταλάκι σόδα ,τα τρίβουμε καλά και τα αφήνουμε μισή ώρα.
- Μετά τα πλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν.Ξαφρίζουμε μέχρι να μην βγάζουν άλλο αφρό.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάδι.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν μαλακώσουν αρκετά προσθέτουμε το δαφνόφυλλο τον χυμό ντομάτας και το ρύζι.
- Όταν γίνουν βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.Αποτελειώνουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά.
- Σερβίρουμε με μαύρο πιπέρι και φετάκια λεμονιού .