Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3774-koklianasken.jpg
Κωκ σε παραλλαγή



Ραβανί με κρέμα κακάο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015
none
Περιγραφή

Αφράτο, γευστικό, σκέτο ή με κρέμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  • 185 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
  • 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ,
  • 3 αυγά χωρισμένα,
  • 250 ml γάλα,
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι,
  • ξύσμα από 1 λεμόνι,
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού .

Σιρόπι:

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 250 ml νερό,
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού.

Κρέμα με Κακάο:

  • 200 γραμμάρια Philadelphia,
  • 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
  • 1 σφηνάκι νερό,
  • 1 κουταλιά κακάο.

Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπεικιν.
  2. Στο μίξερ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη με το βούτυρο και στην συνέχεια προσθέτουμε τους 3 κρόκους. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι ,σιμιγδάλι , το γάλα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ σε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών μαζί με 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα του ραβανί και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Σε ταψάκι 22 Χ 25 βουτυρωμένο και αλευρωμένο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Όση ώρα ψήνετε το ραβανί ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο και τρυπάμε το ραβανί σε όλη την επιφάνεια {για να απορροφήσει το σιρόπι και περιχύνουμε το ζεστό ραβανί.
  6. Για την κρέμα: Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το Philadelphia με την άχνη, το νερό και το κακάο και όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε σε κάθε κομμάτι ραβανί που θα σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν αρέσει η κρέμα σε όλους φτιάξτε την μισή ποσότητα μοιράζοντας στην μέση τα υλικά της. Εγώ έριξα καρύδα στο ραβανί και πάνω από την κρέμα.

πηγή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή