Γλυκό με λαζάνια και μήλα
2 κ , σ . βούτυρο
3 κ , σ . αλεύρι
500 γρ . γάλα
2 βανίλιες
½ κ , γλ . αλάτι
3 κ , σ . ζάχαρη
250 γρ γιαούρτι με γεύση βανίλιας
500 γρ μήλα
100 γρ φύλλα λαζάνια που δε θέλουν βράσιμο
αμύγδαλα σε φιλέ
σταφίδες
αμαρέτο ή καλβάντος
άχνη
κανέλλα
Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολακι να ζεσταθεί . Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο . Ρίχνουμε και το γάλα , ανακατεύουμε να γίνει μια κρέμα .
Ρίχνουμε τις βανίλιες , το αλάτι , τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα . Τέλος προσθέτουμε και το γιαούρτι .
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια . Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς .
Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα στενόμακρη πυρέξ . Βάζουμε μέσα λίγη κρέμα ,
μετά μήλα , σταφίδες και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα . Ραντίζουμε με αμαρετο ή λικέρ καλβαντος . Σκεπάζουμε με τα φύλα λαζάνια , ξανά πάλι απο την αρχή και τελειώνουμε με κρέμα . Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα και με τα αμύγδαλα .
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς . Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα , μετά με άχνη και σερβίρουμε χλιαρό .