Πρόσφατα σχόλια



Ραβανί με Ινδοκάρυδο και σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Κυριακή, 21 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα σιροπιαστό ραβανί πεντανόστιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 κ. γλ. σόδα
  • το χυμό και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  • 120 γραμ. σοκολάτα λιωμένη

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια  νερό
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
  1. Σε σκεύος ρίχνω τη μίση ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το γιαούρτι
  2. Ανακατεύω καλά με κουτάλι, αφήνω στην άκρη 1 ώρα να φουσκώσει το σιμιγδάλι
  3. Στη συνέχεια προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχω διαλύσει την σόδα.
  4. Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  5. Ενώνω το πρώτο μίγμα με τη λιωμένη σοκολάτα και το ινδοκάρυδο
  6. Κατόπιν προσθέτω σε αυτό το μίγμα, το μίγμα των αυγών και ανακατεύω απαλά.
  7. Τέλος βουτυρώνω ένα ταψί 28 εκατοστών, ρίχνω το μίγμα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμους για 45 λεπτά.
  8. Σιροπιάζω αφού μισοκρυώσει το γλυκό και το σιρόπι  ζεστό
  9. Πασπαλίζω με ινδοκάρυδο
Σχόλια
Σχόλιο από erotas , Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πως να βρω τη δύναμη να κανω λίγη δίαιτα?τσάμπα τόση κούραση στα γυμν.πολύ ωραία παραλλαγή του γνωστού γλυκού.θα το φτιάξω πολύ σύντομα
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Χρύσα πολύ καλή η συνταγή σου αν κρίνω από τα υλικά αλλά και από την εμφάνιση! Πολλά πολλά σκουφάκια δικά σου.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή για ραβανί και με σοκολάτα μάλιστα. Μου αρέσει πολύ αυτή η πρωτοτυπία!!!!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 27 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο! Πεντανόστιμο, αφράτο και ζουμερό!!! Μπράβο!

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή