Πυργάκια φρούτων της Μπιάνκας
Παντεσπάνι
- 4 κρόκοι
- 4 ασπράδια
- 4 κ . σ . καυτό νερό
- 125 γρ . ζάχαρη
- 75 γρ . αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ . κορν φλάουερ
- 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
- μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- 200 γρ μάρζιπαν
- 200 γρ ζάχαρη άχνη ,
- 1 κ , σ . νερό ή λικέρ
- φράουλες , , ακτινίδιο , , βερίκοκο ή ότι άλλο έχετε
- 2 φύλα ζελατίνη για το κόλλημα φρούτων
- σοκολάτα ρευστή
- Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα .
- Σε ένα μπολ , χτυπάμε τους κρόκους με το καυτό νερό και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν .
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κορν φλάουερ και το μπέικιν και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα , ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα .
- Προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας ελαφρά .
- Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε απαλά το μείγμα .
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς .
- Όταν είναι έτοιμο τοποθετούμε το ρολό σε πετσέτα κουζίνας πασπαλισμένη με ζάχαρη και προσέχουμε η πλευρά με το αντικολλητικό χαρτί να είναι από πάνω και αφαιρούμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί .
- Τυλίγουμε απαλά την πετσέτα , να σχηματιστεί ρολό και αφήνουμε να κρυώσει .
- Βάζουμε την μαρμελάδα να πάει παντού .
- Το κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 5 πόντους και μάκρος 40 πόντους
- Τυλίγουμε σε ρολακια και τα στήνουμε όρθια σαν πυργάκια
- Ζυμώνουμε την μαρζιπαν με την άχνη και το νερό . Σε μάρμαρο βάζουμε ζάχαρη άχνη και ανοίγουμε την μαρζιπαν σε φύλο . Κόβουμε λωρίδες και καλύπτουμε τα πυργακια από το έξω μέρος . Βάζουμε επάνω τα φρούτα έτσι όμορφα .
- Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά την ζεσταίνουμε και περιχύνουμε με ένα κουτάλι λίγο επάνω στα φρούτα για να στέκονται και να μην πέφτουν
- Τα βουτώ λίγο στην ρευστή σοκολάτα και τα βάζω στην πιατέλα στο ψυγείο . Κρατανε και 5 μέρες .
- Άμα θέλετε βάζετε ζαχαροπαστα , αντί για μαρζιπαν και κάνετε διάφορα σχέδια και τα κολλάτε στα τείχη των πύργων και για γέμιση βάζετε κρέμα φράουλας στιγμής ή Μιλφέι ή ότι άλλο θέλετε