Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμί χωρίς ανέβασμα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 14 Ιούλιος 2014
none
Περιγραφή

Γρήγορο και τραγανό σπιτικό ψωμάκι, χωρίς κόπο και αναμονή.

Συστατικά
  • 450 γρ Αλεύρι σίτου 550 (για ψωμάκια, λευκό ψωμί και μπαγκέτες).
  • 50 γρ αλεύρι πιτυρούχο 1050.
  • 50 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κ. σ. λαδι
  • 1 – 1 1/2 κ,γλ. αλάτι
  • 330 ml ζεστο νερό
  • 1 κ,γλ. ζαχαρη
  • 21 γρ. φρεσκια μαγιά
Οδηγίες
  1. Ανακατεύεις την μαγιά με την ζαχαρη και το νερό. Και μετα ολα τα υλικά μαζι τα ζυμωνεις για 5 λεπτα. Μετα βάζεις πάνω στα χέρια σου λιγο λαδι και ξανά ζημώνεις.
  2. Πλαθεις σε ενα ψωμι, το βρεχεις με νερό και πασπαλιζεις με αλευρι. Το βάζεις σε ενα σκευος πυρεξ η τάπερ για φουρνο το χαραζεις με ενα κοφτερό μαχαίρι.
  3. Το σκεπασεις με το καπάκι του και βάζεις το πυρεξ στον κρυο φουρνο στην κατω τελευταία σχάρα του φούρνου.
  4. Αναβεις τον φουρνο στους 240 βαθμούς και ψηνεις για 50 λεπτα. Μετα βγάζεις καπάκι και ψηνεις για αλλα 7-10 λεπτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της φίλης μου Σλάβα και το μπλοκ
 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή