Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Ψωμί του Μυλωνά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016
none
Περιγραφή

Εύκολο, γευστικό και τραγανιστό ψωμί.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γρ Ζεστο νερο
  • 10 γρ νωπή μαγια ( φρέσκια)
  • 250 γρ Αλευρι τύπου 1050 ή Ντινκελ
  • 200 Αλευρι Τύπου 550 ειναι αυτο που κανουμε τσουρέκια
  • 1 κ γλ. Μέλι η μελάσσα σιρόπι
  • 1 κ γλ. αλατι
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε την μαγια στο ζεστο νερο. Βαζουμε ολα τα αλλα υλικα σε λεκάνη του Μιξερ και ανακατευουμε λιγο.
  2. Ριχνουμε την διαλυμένη μαγια και ζυμωνουμε με τον Γατζο για 5 λεπτα. Αφηνουμε σε ζεστο μέρος να φουςκωςει για 1 ωρα
  3. Βαζουμε σε αλευρωμενο μέρος την ζύμη και κανουμε διπλώματα για 10 φορές. Κανουμε ενα ψωμάκι στρογγυλό.
  4. Αλοιφουμε την γαστρα η την ουλτρα της Τάπερ με λιγο λαδι και πασπαλιζουμε με λιγο αλευρι. Βαζουμε τη ζυμη μεσα.Την βρέχουμε με τα χέρια μας με νερο.
  5. Πασπαλιζουμε με ο,τι έχουμε παπαρουνοσπορο, σουσάμι, σπορακια.
  6. Την χαράζουμε με μαχαίρι κοφτερό, βαζουμε το καπάκι της γάστρας και βαζουμε την γαστρα στον κρύο φουρνο.
  7. Ανάβουμε τον φουρνο στους 240 βαθμούς αντισταση.
  8. Ψηνουμε για 50-60 λεπτα, αν θελουμε μολις περάσουν τα 50 λεπτα βγαζουμε απο την γαστρα και ψηνουμε τα αλλα 10 λεπτα χωρις επανω στην σχάρα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή