Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Ψωμί μπύρας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 30 Ιούλιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα ψωμί που μπορεί να γίνει απλό ή να φτιάξουμε ένα νόστιμο κρεμμυδόψωμο.

Συστατικά
  • 280 ml μπύρα
  • 20 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 280 ml ζεστο νερό
  • 600 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. Αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 φάκελο της Maggi κρεμμυδόσουπα
  • 3 κ.σ. λαδι
  • 3 κρεμμύδια, αν υπάρχουν ψητά προαιρετικα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και με τον γάντζο του μίξερ ή της μηχανής τα ζυμώνουμε ή και με τα χέρια αν θέλουμε . Ζυμώνουμε καλά και το αφηνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σκεπασμένο με μια σακούλα η μεμβράνη για να μην ξεραθει η επιφάνεια της ζυμης. Μετα αλευρωνουμε τον παγκο εργασίας και κανουμε ενα καρβελακι
  2. Σε μια λεκάνη βαζουμε μια πετσέτα κουζίνας και αλευρωνουμε με αρκετό αλευρι, το βαζουμε μεσα το ψωμι, αλευρωνουμε την επιφάνεια, σκεπαζουμε με πετσέτα και αφηνουμε σε ζεστο μέρος για 45 λεπτα να φουσκώσει.
  3. Εγώ εβαλα στο φουρνο την γαστρα να κάψει με το καπάκι της στους 250 βαθμούς και μετα εβαλα μεσα στη γαστρα μια λαδοκολλα και με την βοήθεια της πετσετας έριξα το ψωμι μεσα.
  4. Εψησα για 30 λεπτα με το καπάκι, μετα το έβγαλα και κατέβασα την θερμοκρασία στους 220 βαθμούς και εψησα για αλλα 20 λεπτα χωρις καπάκι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή