Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

526-526xavai-111.jpg
Χαβανέζικη Σαλάτα



Ψωμί φτιαγμένο στον ατμό-Serviettenkloß

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 27 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα αλλιώτικο ψωμί !

Συστατικά
  • 5 μπαγιάτικα ψωμάκια ή 10 κομμάτια μεγάλα, ψωμί για τοστ, κομμένα σε κύβους
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1|3 κ,γ. μπέικιν
Οδηγίες

  1. Σ’ ένα τηγάνι τηγανίζουμε το ψωμί με το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το γάλα, τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα αυγά πιπέρι και αλάτι
  3. Προσθέτουμε και το ψωμί, το μπέικιν και το μοσχοκάρυδο
  4. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα καλά
  5. Ζυμώνουνε λίγο και το κάνουμε σαν μια φρατζόλα
  6. Παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι
  7. Βάζουμε επάνω την φρατζόλα και διπλώνουμε την πετσέτα έτσι που να είναι όλη η φρατζόλα μέσα καλά κλεισμένη
  8. Σε μια κατσαρόλα ατμού, βάζουμε νερό μέχρι την μέση και βάζουμε μέσα το τρυπητό
  9. Αν δεν έχουμε κατσαρόλα ατμού την βάζουμε σε μια κανονική
  10. Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση και βάζουμε την τυλιγμένη φρατζόλα μέσα
  11. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε για 25-30 λεπτά
  12. Βγάζουμε την έτοιμη φρατζόλα και την κόβουμε σε λωρίδες
  13. Έτσι είναι έτοιμη για σερβίρισμα
  14. Τρώγεται με όλες τις σάλτσες
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Βιανκα μου, άλλο ένα ψωμί έκπληξη μάς έφτιαξες!!!!
Σχόλιο από annakats , Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Έφτιαξα το ψωμάκι μαζί με το γκούλας.Και τα δύο καταναλώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ απο τους τέσσερις "άντρες μου".Άψογα και τα δύο.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010
ευχαριστω για το σχολιο σου αγαπητη μου annakats νασε καλλα
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 26 Δεκέμβριος 2013
Έκανα μια πολυ ωραία παραλλαγή στη βράσιμο
Δεν το εβαλα σε πετσέτα και ούτε σε ατμο να το βρασω αλλα το μηρασα στα δυο
Το τύλιξα πρώτα καλα σε μια μεμβράνη ,και το έδεσα καλα σαν καραμελιτσα μετα το τύλιξα σε αλουμινοχαρτο και μετα εβαλα αρκετό νερό να βράζει και το έβρασα για 25 λεπτα ,το ξετυλίγω και το κόβω σε ροδελες
Μεταφορά στην κορυφή