Ψωμί φτιαγμένο στον ατμό-Serviettenkloß
-
5 μπαγιάτικα ψωμάκια ή 10 κομμάτια μεγάλα, ψωμί για τοστ, κομμένα σε κύβους
-
100 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. αλεύρι
-
125 γρ. γάλα
-
3 αυγά
-
αλάτι, πιπέρι
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
1|3 κ,γ. μπέικιν
-
Σ’ ένα τηγάνι τηγανίζουμε το ψωμί με το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει
-
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το γάλα, τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα αυγά πιπέρι και αλάτι
-
Προσθέτουμε και το ψωμί, το μπέικιν και το μοσχοκάρυδο
-
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα καλά
-
Ζυμώνουνε λίγο και το κάνουμε σαν μια φρατζόλα
-
Παίρνουμε μια πετσέτα κουζίνας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι
-
Βάζουμε επάνω την φρατζόλα και διπλώνουμε την πετσέτα έτσι που να είναι όλη η φρατζόλα μέσα καλά κλεισμένη
-
Σε μια κατσαρόλα ατμού, βάζουμε νερό μέχρι την μέση και βάζουμε μέσα το τρυπητό
-
Αν δεν έχουμε κατσαρόλα ατμού την βάζουμε σε μια κανονική
-
Αφήνουμε το νερό να πάρει βράση και βάζουμε την τυλιγμένη φρατζόλα μέσα
-
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε για 25-30 λεπτά
-
Βγάζουμε την έτοιμη φρατζόλα και την κόβουμε σε λωρίδες
-
Έτσι είναι έτοιμη για σερβίρισμα
-
Τρώγεται με όλες τις σάλτσες
Δεν το εβαλα σε πετσέτα και ούτε σε ατμο να το βρασω αλλα το μηρασα στα δυο
Το τύλιξα πρώτα καλα σε μια μεμβράνη ,και το έδεσα καλα σαν καραμελιτσα μετα το τύλιξα σε αλουμινοχαρτο και μετα εβαλα αρκετό νερό να βράζει και το έβρασα για 25 λεπτα ,το ξετυλίγω και το κόβω σε ροδελες