Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμάκι Φθινοπωρινό

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 1000 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερήή 25 γρ. φρέσκια
  • 650 γρ.νερό
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κάνουμε μια ζύμη και την βάζουμε για 12 ώρες στο ψυγείο
  2. Κάνουμε ένα ψωμί, το ψεκάζουμε λίγο με νερό και ρίχνουμε επάνω σπόρους ή το αλευρώνουμε λίγοήκαι δύο
  3. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, έως και 50 λεπτά
  4. Ενδιάμεσα,ανοίγουμε τον φούρνο και το ψεκάζουμε καιέτσι παίρνει ένα ωραίο χρώμα και η κόρα του γίνετε τραγανή
  5. Μπορούμε και έως 15 μέρες να κρατήσουμε την ζύμη στο ψυγείο
  6. Όσες περισσότερες μέρες μένει η ζύμη στο ψυγείο, τόσο πιο αφράτο γίνετε το ψωμί
Σχόλια
Σχόλιο από mamakoulina , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ!βρε Bianka μας έχεις τρελάνει με τα ψωμιά σου και το κακό είναι οτι μας αρέσει και το ψωμί,5 και 5 και άλλα 5 σκουφάκια!!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το ένα ψωμί καλύτερο από το άλλο! Μπράβο!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2009
τετοια ζυμη δεν την βαζουμε στον Αρτοκατ
πηγε περιπατο;
αχαχαχαχαχα
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2009
Δεν κατάλαβα τι εννοείς,Βianka μου, πήγε περίπατο;
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2009
λεω αν φουσκωσε τοσσο πολυ,
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2009
Αχ μην στεναχωριεσαι το επαθα και εγω στο παρελθον
Σχόλιο από Κατια , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009
Μπιανκα μου,το ψωμι σου το χω και ψηνεται!Θα επανελθω να σου πω το τελικο αποτελεσμα!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009
μην ξεχασης να το ψεκάζης,εχει σπουδαιο ρολλο
Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΤΕΛΕΙΟ!!!!ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ!!!!!Μπιάνκα μου με εκανες φουρνάρισα,τέλος ο φούρνος της γειτονιάς.....να σε ρωτήσω κάτι? το ψωμί το βάζουμε στο φούρνο αφου έχει θερκοκρασία 200οC ή σε κρύο φούρνο και ζεσταίνεται μαζί?
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009
σε κρυο Βησαρια
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009
κατια τι εγεινε με το ψωμακι σους δεν μας ειπες
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009
Η φωτογραφία από τη Mara που έφτιαξε το Ψωμάκι το Φθινοπωρινό.

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από marilou , Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Κλασσική συνταγή χωριάτικου ψωμιού.Το αλάτι το βρίσκω υπερβολικό.Ενα κοφτό κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό.
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 01 Σεπτέμβριος 2011
Ego marilou mou toso alati bazo mesa kai to zigizo den ksero poso einai to miso koutalaki glikou
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 03 Σεπτέμβριος 2011
Το αλάτι στη συνταγή είναι σωστό. Βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού σε 500 γρ. αλεύρι. Άρα, σε 1 κιλό αλεύρι, όπως λέει η συνταγή 2 κουταλάκια, δηλ. 1 κουταλιά της σούπας που ισοδυναμεί με 20 γρ.
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011
Μόλις το έβαλα στο φούρνο!!Θα επανέλθω με νεότερα!!Πιστεύω να το πετύχω!!!:)
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aυτό που έχω να πώ είναι τέρμα ο φούρνος της γειτονιάς!!Το έφτιαξα με αλεύρι ολικής και έγινε πεντανόστιμο...έχει σχεδόν φαγωθεί!!!Μπράβο Βιάνκα για τα υπέροχα ψωμάκια που μοιράζεσε μαζί μας!!Όλα τα σκουφάκια και ακόμα περισσότερα.....!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011
Έκανα το ψωμάκι σου Λιάνα εύκολο ! νόστιμο!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011
Η φωτογραφία από τη Σούλα!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 08 Σεπτέμβριος 2011
Η φωτογραφία από την Ειρήνη.
Μεταφορά στην κορυφή