Ψάρια τηγανιτά με κορνφλάουρ
Βλέποντας τον Βαγγέλη Δρίσκα στο masterclass να τηγανίζει μελιτζάνες και να μένουν τα κομμάτια ολόκληρα και τραγανά είπα να το δοκιμάσω στα ψαράκια μου και έγιναν τέλεια!
- 1 κ. ψαράκια ,όποια σας αρέσουν,
- 1 φλ. κορνφλάουρ,
- αλατοπίπερο,
- ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνι Ή μισό μισό.
- Καθαρίζουμε ,πλένουμε τα ψάρια μας και αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Τα αλατίζουμε .
- Σε μπολ βάζουμε το κορνφλάουρ,ρίχνουμε πιπέρι ,(εγώ πρόσθεσα και λίγη ρίγανη).
- Περνάμε τα ψαράκια μας από το κορνφλάουρ ,μόλις κάψει καλά το λάδι ρίχνουμε ένα ένα ,χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά μας και τηγανίζουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές καλά.
- Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τυχόν λάδια και σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Με το κορνφλάουρ γίνονται τραγανά και δεν διαλύονται όσο μικρά κι αν είναι ,όπως οι μαρίδες μου!