Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3837-tiramisoukerasi.jpg
Tiramisou με κεράσια



Ψάρι χτιστό στο αλάτι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ψάρι μας ψημένο στο αλάτι γίνεται πολύ νόστιμο, ευωδιαστό και επιπλέον είναι και εμφανίσιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό ψάρι ( φαγκρί, τσιπούρα, συναγρίδα, λαβράκι)
  • 2 κιλά αλάτι χοντρό
  • 2 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • Διάφορα φρέσκα αρωματικά  χόρτα
  • Λαδολέμονο
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα ψάρια και τα καθαρίζουμε από τα εντόσθια. Δεν αφαιρούμε τα λέπια τους.
  2. Στο άνοιγμα της κοιλιάς βάζουμε διάφορα μυρωδικά όπως φασκόμηλο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι.
  3. Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για λίγο και μέσα ρίχνουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά.
  4. Στο ταψί βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο, πάνω βάζουμε αρκετό αλάτι και τοποθετούμε τα ψάρια μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλάτι και το χτίζουμε πατώντας το με τα χέρια μας.
  5. Κλείνουμε καλά και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο αρχικά για μισή ώρα. Στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη μεριά το ψάρι και ψήνουμε για  40 λεπτά ακόμα στους 200ο .
  6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, σπάζουμε το αλάτι και με προσοχή αφαιρούμε τα κομμάτια του ψαριού. Αν το ψάρι έχει τα λέπια του, τότε μαζί με το αλάτι θα φύγουν και η πέτσα του ψαριού με τα λέπια. Αν το ψάρι είναι καθαρισμένο, τότε την πέτσα του ψαριού θα πρέπει να τη βγάλουμε εμείς.
  7. Το ψάρι γίνεται πεντανόστιμο μαζί με λαδολέμονο.
  8. Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε και με   Σάλτσα με εστραγκόν για ψάρι

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή; Ψάρι στη λαδόκολλα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικός τρόπος ψησίματος, άριστο αποτέλεσμα!!
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος τρόπος μαγειρέματος για τα ψάρια μας Ηλιάννα! Θα ήθελα να σε ρωτήσω στην αρχή σε ποια θερμοκρασία τα ψήνουμε;
Σχόλιο από Βαγγος 13 , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιος τροπος!!!!!θα τιμηθει συντομως!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010
Μαριάντα, το ψήνουμε στους 200ο βαθμούς.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
με λιγα λογια ΑΡΙΣΤΟ!οπωσδηποτε θα δοκιμαστει Ηλιαννα.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010
Νάνα, και εγώ έτσι το έκανα παλαιότερα, αλλά μου άφηνε κάτω μια υγρασία και δεν μου καλοψηνόταν η κάτω πλευρά του ψαριού. Έτσι τώρα το βάζω στο αλουμινόχαρτο για να μπορώ να γυρίζω πάνω κάτω το ψάρι και να είμαι ήσυχη ότι θα καλοψηθεί. Δεν ξέρω αν εσύ αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα.Το ψήνω 1 ώρα περίπου στους 200ο , εσύ;
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 17 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα μυρωδικά κάνουν τα ψάρια αγαπημένο φαγητό!!και εσύ Ηλιάννα χρεισημοποιείς πολλά!!!!!!Σίγουρα είναι πεντανόστιμο!!!
Σχόλιο από apos , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλησπέρα.
Γίνονται όντως πολύ νόστιμες.Απλώς η μισή ώρα + 40 λεπτά ή η 1 ώρα μου φαίνονται υπερβολικά πολύ!
'Εχω δοκιμάσει τη συνταγή με τη μόνη διαφορά ότι δεν μπήκε σε ταψάκι αλλά πάνω σε λαδόκολλα και στα 20 λεπτά(που το έβγαλα) ήδη το ψάρι είχε ψιλοστεγνώσει...!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011
Εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού. Μπορεί το ψάρι σου να ήταν μικρότερο. Επίσης εξαρτάται και από το φούρνο. Σίγουρα τη δεύτερη φορά που θα φτιαχτεί η συνταγή, θα ξέρει κάποιος το χρόνο που περίπου χρειάζεται...
Μεταφορά στην κορυφή