Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψάρι χτιστό στο αλάτι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 07 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 9 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Το ψάρι μας ψημένο στο αλάτι γίνεται πολύ νόστιμο, ευωδιαστό και επιπλέον είναι και εμφανίσιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό ψάρι ( φαγκρί, τσιπούρα, συναγρίδα, λαβράκι)
  • 2 κιλά αλάτι χοντρό
  • 2 ασπράδια αυγών ελαφρά χτυπημένα
  • Διάφορα φρέσκα αρωματικά  χόρτα
  • Λαδολέμονο
Οδηγίες

  1. Πλένουμε τα ψάρια και τα καθαρίζουμε από τα εντόσθια. Δεν αφαιρούμε τα λέπια τους.
  2. Στο άνοιγμα της κοιλιάς βάζουμε διάφορα μυρωδικά όπως φασκόμηλο, ρίγανη, δεντρολίβανο, θυμάρι.
  3. Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια για λίγο και μέσα ρίχνουμε το αλάτι και το ανακατεύουμε καλά.
  4. Στο ταψί βάζουμε ένα αλουμινόχαρτο, πάνω βάζουμε αρκετό αλάτι και τοποθετούμε τα ψάρια μας. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλάτι και το χτίζουμε πατώντας το με τα χέρια μας.
  5. Κλείνουμε καλά και το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο αρχικά για μισή ώρα. Στη συνέχεια γυρίζουμε από την άλλη μεριά το ψάρι και ψήνουμε για  40 λεπτά ακόμα στους 200ο .
  6. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, σπάζουμε το αλάτι και με προσοχή αφαιρούμε τα κομμάτια του ψαριού. Αν το ψάρι έχει τα λέπια του, τότε μαζί με το αλάτι θα φύγουν και η πέτσα του ψαριού με τα λέπια. Αν το ψάρι είναι καθαρισμένο, τότε την πέτσα του ψαριού θα πρέπει να τη βγάλουμε εμείς.
  7. Το ψάρι γίνεται πεντανόστιμο μαζί με λαδολέμονο.
  8. Επίσης μπορούμε να το σερβίρουμε και με   Σάλτσα με εστραγκόν για ψάρι

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόμοια συνταγή; Ψάρι στη λαδόκολλα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικός τρόπος ψησίματος, άριστο αποτέλεσμα!!
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος τρόπος μαγειρέματος για τα ψάρια μας Ηλιάννα! Θα ήθελα να σε ρωτήσω στην αρχή σε ποια θερμοκρασία τα ψήνουμε;
Σχόλιο από Βαγγος 13 , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραιος τροπος!!!!!θα τιμηθει συντομως!!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010
Μαριάντα, το ψήνουμε στους 200ο βαθμούς.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
με λιγα λογια ΑΡΙΣΤΟ!οπωσδηποτε θα δοκιμαστει Ηλιαννα.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 10 Μάρτιος 2010
Νάνα, και εγώ έτσι το έκανα παλαιότερα, αλλά μου άφηνε κάτω μια υγρασία και δεν μου καλοψηνόταν η κάτω πλευρά του ψαριού. Έτσι τώρα το βάζω στο αλουμινόχαρτο για να μπορώ να γυρίζω πάνω κάτω το ψάρι και να είμαι ήσυχη ότι θα καλοψηθεί. Δεν ξέρω αν εσύ αντιμετωπίζεις τέτοιο πρόβλημα.Το ψήνω 1 ώρα περίπου στους 200ο , εσύ;
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 17 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα μυρωδικά κάνουν τα ψάρια αγαπημένο φαγητό!!και εσύ Ηλιάννα χρεισημοποιείς πολλά!!!!!!Σίγουρα είναι πεντανόστιμο!!!
Σχόλιο από apos , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλησπέρα.
Γίνονται όντως πολύ νόστιμες.Απλώς η μισή ώρα + 40 λεπτά ή η 1 ώρα μου φαίνονται υπερβολικά πολύ!
'Εχω δοκιμάσει τη συνταγή με τη μόνη διαφορά ότι δεν μπήκε σε ταψάκι αλλά πάνω σε λαδόκολλα και στα 20 λεπτά(που το έβγαλα) ήδη το ψάρι είχε ψιλοστεγνώσει...!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011
Εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού. Μπορεί το ψάρι σου να ήταν μικρότερο. Επίσης εξαρτάται και από το φούρνο. Σίγουρα τη δεύτερη φορά που θα φτιαχτεί η συνταγή, θα ξέρει κάποιος το χρόνο που περίπου χρειάζεται...
Μεταφορά στην κορυφή