Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3497-ntonatsivas.jpg
KOBLIHY τα Τσέχικα DONUTS



Ψάρι με ντοματίνια, μυρωδικά και balsamico

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 17 Ιούνιος 2012
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμο,το μπασάλμικο και τα μυρωδικά δίνουν υπέροχη γεύση στο ψάρι μας!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 4 μεγάλα ψάρια,κατά προτίμηση τσιπούρες ή λαβράκια,
  • ντοματίνια ή μέτριες ντοματούλες,
  • 4 κ.σ. ξίδι μπασάλμικο,
  • 1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο,
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο,
  • 1 κρεμμύδι,
  • αλατοπίπερο,ρίγανη,
  • 1 κ.σ. κάπαρη και 1 πιπεριά πράσινη σε λωρίδες{προαιρετικά}.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε,πλένουμε πολύ καλά τα ψάρια μας,τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  2. Κόβουμε τα ντοματίνια στα τέσσερα ή τις ντοματούλες στα έξι,ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας,το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Σοτάρουμε ελαφρά κρεμμύδι-σκόρδο στο λάδι,προσθέτουμε τα ντοματίνια,αφήνουμε 5' και σβήνουμε τη φωτιά μας.
  4. Προσθέτουμε το ξίδι,τα μυρωδικά,την κάπαρη και πιπεριά,βάζουμε στην κοιλιά των ψαριών από το μείγμα και περιχύνουμε απάνω,αλατοπιπερώνουμε ελαφρά,πασπαλίζουμε ρίγανη.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα.
  6. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε 15' ακόμη να ροδίσει το φαγητό μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την κάπαρη δεν μπορώ να σας πω τι γεύση θα δώσει στο φαγητό γιατί δεν έβαλα,{δεν την τρώνε οι δικοί μου} αλλά το μπασάλμικο να το βάλετε κάνει το ψάρι μας πολύ νόστιμο!

Συνταγή από την Selonda.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή