Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...


Προζύμι ξηρό

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τετάρτη, 25 Φεβρουάριος 2015
none
Περιγραφή

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πάντα στο ράφι μας προζύμι για κάθε χρήση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • Αλεύρι
  • νερό
  • Αγιασμό
Οδηγίες
  1. Αφου φτιαξουμε το προζυμι μας (συνταγη προζύμι στο σάιτ ) ή το αγορασουμε απο τον φουρνο, ή μας το δωσει καποια φιλη, παιρνουμε ενα μεγαλο κομματι και το αναπιανουμε (προσθετουμε χλιαρο νερακι και αλευρι).
  2. Ριχνουμε τοσο αλευρι, ωστε να μοιαζει η ζυμη μας την ζυμη του τραχανα. Κοβουμε κομματακια μικρα 3-4 εκ.και τα στεγνωνουμε πανω σε ενα καθαρο τραπεζομαντηλο.
  3. Μολις τραβηξει αρκετα τα υγρα του, τριβουμε με την παλαμη μας στο κοσκινο του τραχανα, σε αυτο το σταδιο το ξαναπλωνουμε να στεγνωσει πολυ πολυ καλα και το φυλαμε σε γυαλινα βαζα.
  4. Εαν δεν εχουμε κοσκινο, τοτε το αφηνουμε λιγες μερες ακομη να στεγνωσει τελειως και το κοβουμε στο μουλτι, αλλα προσοχη μην το κανετε αλευρι (χοντροκομμενο να ειναι) κατοπιν το βαζουμε στα βαζα.
  5. Με αυτο τον τροπο εχουμε παντα το δικο μας προζυμι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το βαζουμε σε χλιαρο νερο μεχρι κα γινει σαν κρεμα και να αρχιζει να κανει φουσκαλες, τοτε ειναι ετοιμο. Θελει μεγαλη προσοχη να μην σκοτωθουν οι ζυμομυκητες.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή