Πρόσφορο
Η συνταγή είναι της μητέρας μου, που φτιάχνει πρόσφορο κάθε εβδομάδα. Eίχα πάει και μοσχομύριζε, το φωτογράφισα και καλή επιτυχία σε όποιον το επιχειρήσει!!!
- 750γρ αλεύρι (μισό κίτρινο, μισό άσπρο)
- 1 αμυγδαλακι μαγιά
- 350 γρ χλιαρό νερό
- λίγο αλάτι
- 1 σφραγίδα
- Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ζύμη μάλλον σκληρή.
- Βάζω σε 22 εκ εκατοστά ταψάκι, πασπαλίζοντας πανό κάτω με αλεύρι. Αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Αφού ανέβει, πατώ καλά με τη σφραγίδα και κάνω 24 τρυπούλες με καλαμάκι ξύλινο η οδοντογλυφίδα.
- Αφήνω άλλη μισή ώρα να ξαναφουσκώσει.
- Ψήνω στους 180 για 45 λεπτά, μετά βάζω αλουμινόχαρτο και ψήνω άλλα 45 λεπτά.
- Καλή επιτυχία!!!!
Παρόμοια συνταγή: Το Πρόσφορο της Θείας Ευχαριστίας
Άρθρο: Εδώ
οι τρυπουλες που κανουμε ειναι 12 συμβολιζουν τους Αγιους Αποστολους και μπαινουν κοματακια στη Θεια Κοινωνια.Οι υπολοιπες τρυπουλες ειναι τυχαιες,γινονται για να ανεβει το ζυμαρι,αντι να το χαραξουμε οπως το ψωμι.Χαιρομαι που σας αρεσε,δεν εχω φτιαξει ποτε, απλα ακολουθησα πιστα τις οδηγιες της μητερας μου η οποια κανει συνεχεια!Καλη Σαρακοστη σε ολους!!!!!






