Πράσινες ταλιατέλες με φέτα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 πακέτο ταλιατέλλες
- 2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
- 4 κόκκινες ντομάτες ψιλ/νες και ξεφλουδισμένες ή 1 κουτί κονκασέ
- 7-8 φύλλα βασιλικού
- Λίγη φρέσκια ρίγανη ή ελάχιστη ξερή
- 15 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι
- ¼ σπανάκι
- 1 κομμάτι φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- Μερικές κ.σ. λάδι
- 1 κούπα ζωμό κότας
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Βράζουμε τις ταλιάτέλλες και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας που μέσα σε αυτήν θα ρίξουμε τα ζυμαρικά μας ψημένα αλ ντέντε.
- Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τις ελιές και τις ντομάτες και το αφήνω για κανένα 10λεπτο να βράσει.
- Ρίχνω το σπανάκι, το βασιλικό και τη ρίγανη. Προσθέτω και το ζωμό και βράζω για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτω αλάτι με προσοχή και πιπέρι. Το ζωμό τον ρίχνω ανάλογα με τα υγρά που θα έχει η σάλτσα μας.
- Όταν είναι έτοιμη, παίρνω τις ταλιατέλλες από την κατσαρόλα με μια κουτάλα και τις προσθέτω στη σάλτσα μου. Ανακατεύω και σερβίρω με τριμμένη φέτα.
Σχόλια
Μεσογειακό και πεντανόστιμο πιάτο!!
Στα γρηγορα μια υπεροχη μακαροναδα,αρωματικη και μεσογειακη γευση.