Σαλάτα με ελαφριά σάλτσα ροκφόρ και καρύδια
- Ποικιλία από πράσινα λαχανικά ή και μόνο σπανάκι
- 50-70 γρ. ροκφόρ ή μπλου τζηζ
- Μερικά καρύδια
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλ/νο
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
Σάλτσα
- 2 κ.σ. λάδι
- Χυμό 1 πορτοκαλιού
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- 4 κ.σ. γάλα
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα λαχανικά ή το σπανάκι.
- Σε μπολ ή σε βαζάκι βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε καλά ώστε να έχουμε μια αραιή κρέμα.
- Σε σαλατιέρα βάζω τα λαχανικά, το κρεμμύδι με τον άνηθο, τη σάλτα και ανακατεύω καλά.
- Κόβω σε μικρά κομμάτια το τυρί και το πασπαλίζω πάνω στη σαλάτα μαζί με τα καρύδια. Και σερβίρω αμέσως.
- Για ένα μπολ σαλάτα
- Εδώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι σαγκουίνι και βγήκε το χρώμα ροζ. Εσείς βάλτε κανονικό πορτοκάλι.
- Μπορούμε το ροκφόρ να το ανακατέψουμε στη σάλτσα μας και να το περιχύσουμε όλο μαζί την ώρα του σερβιρίσματος.
- Μπορούμε επίσης τη σάλτσα μας να τη φτιάξουμε πολύ νωρίτερα και να τη βάλουμε στο ψυγείο.
- Καλά είναι τις σάλτσες στις σαλάτες να τις βάζουμε τη στιγμή που θέλουμε να σερβίρουμε και όχι νωρίτερα , για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους.