Πολύσπορα ατομικά φραντζολάκια
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
- 2 κουταλιές ξερή μαγιά
- 100γρ. αλεύρι κίτρινο
- 5ΟΟ γρ. αλεύρι πολύσπορο
- 1 κουταλιά αλάτι
- 2 κούπες νερό χλιαρό περίπου .
- 1/4 κούπας λάδι
- 1/4 κούπας μέλι
Οδηγίες
- Βάλτε σε λεκανίτσα τα δύο αλεύρια με το αλάτι και τη ξηρή μαγιά .
- Σχηματίστε στο κέντρο ένα λάκκο.
- Ρίξτε το λάδι, , το μέλι, και το νερό , ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά ελαστική, που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Χρειάζετται 1 1/2 - 2 ώρες.
- Ξαναζυμώστε τη μερικά λεπτά, χωρίστε την και πλάστε φραντζολάκια .
- Σκεπάστε τις φραντζόλες κι αφήστε τις να φουσκώσουν, ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο .
- Ψήστε τα φραντζολάκια στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25' - 30'.
Σχόλια
Με έχετε τρελάνει με τα ψωμάκια σας σήμερα!!!!Θα τα φτιάξω όλα: λιόψωμο, πολύσπορο και το τυρόψωμο!!!!
Ωραία ψωμάκια για όλες τις περιστάσεις!