Poke κέικ κολοκύθας
Για το κέικ:
- 1 δοσομετρικό φλ. πουρέ κίτρινης κολοκύθας,
- 350 γρ. φαρίνα,
- 3 αυγά,
- 1/2 φλ. βιτάμ,
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη,
- 1 κ.σ. κανέλα,
- 1 κ γλ. γαρύφαλλο,
- 2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
Για την επικάλυψη:
- 1 ζαχαρούχο,
- 1/2 βάζο topping [σιρόπι] σοκολάτας,
- 1/4 βάζο topping [σιρόπι] καραμέλας,
- 1 morfat μεταλλικό κουτί πολύ καλά παγωμένο,
- 1/2 φλ. άχνη,
- 1 βανίλια,
- καρύδια χοντροτριμμένα για το τέλος.
- Χτυπάμε πολύ καλά βιτάμ με ζάχαρη, προσθέτουμε 1-1 τα αυγά, την κολοκύθα με τα μπαχαρικά και την βανίλια. Σιγά σιγά ρίχνουμε τη φαρίνα, χτυπάμε αποκτώντας αφράτο μείγμα.
- Ρίχνουμε σε 33 Χ 23 εκ. ταψί καλά λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις βγάλουμε από το φούρνο ζεστό το κέικ κάνουμε τρύπες με τη λαβή μιας ξύλινης κουτάλας σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το ζαχαρούχο, πρώτα στις τρύπες και μετά σε όλο το κέικ. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να το απορροφήσει. Ζεσταίνουμε ελαφρά το σιρόπι σοκολάτας και ρίχνουμε με προσοχή στις τρύπες. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να απορροφήσει και να κρυώσει η σοκολάτα.
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά την morfat ,προσθέτουμε την άχνη και βανίλια, καλύπτουμε το κέικ, πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
- Σερβίρουμε το κέικ περιχύνοντας με σιρόπι καραμέλας.
Αν δεν συμπαθείτε την κολοκύθα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με πολτοποιημένα μήλα.
Η συνταγή είναι με έτοιμο μείγμα για κέικ, εγώ δεν το χρησιμοποιώ και έφτιαξα το δικό μου απλό κέικ προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.
Φαρίνα, αλεύρι που φουσκώνει μόνο τους