Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Who is Highest Possibly toward Incorporate a Break
Rickey 16.8.2021 6:30
Costs Dion Dawkins towards To start with Qualified
Rickey 16.8.2021 6:29
Απ:NFL reinstates Cowboys Aldon Smith, who las...
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
jiuer7845 7.8.2021 13:08
Απ:Μπισκότα πραλίνας
jiuer7845 7.8.2021 13:06
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Re: Как создать новую тему в crpsc.org.br ??
jiuer7845 7.8.2021 13:01
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2647-isli.jpg
Ισλί



Πίτα ινδοκάρυδο με σιρόπι της Αργυρώς

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Νόστιμη και ζουμερή πίτα με έξτρα καρύδα!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού ινδική καρύδα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμ.)
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα.
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  3. Αδειάζουμε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια.
  4. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170οCσε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρολάκι το νερό,τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού για 15 λεπτά.
  6. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι.
  7. Πασπαλίζουμε με την καρύδα Ή αν δεν μας αρέσει η έξτρα καρύδα το απολαμβάνουμε σκέτο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή