Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πίτα εύκολη με φυλλωτά ποντιακά

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

 Μια πίτα με προψημένα ποντιακά φύλλα που γίνεται πολύ γρήγορα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1πακέτο μεγάλα(3) φύλλα προψημένα (φυλλωτά)
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα.
  • 3 αυγά.
  • λίγο μαυροπίπερο,
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό.
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων.
Οδηγίες
  1. Χωρίζουμε στα δύο τα φύλλα και έχουμε 6 μέτρια φύλλα. Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας. Τρίβουμε το τυρί το ανακατεύουμε με τα 3 αυγά και το μαυροπίπερο.
  2. Βρέχουμε καλά το πρώτο φύλλο και το στραγγίζουμε ελαφρά και το στρώνουμε στο ταψί .Το αλείφουμε με λάδι.
  3. Βρέχουμε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο, το στρώνουμε και το λαδώνουμε και αυτό. Με τον ίδιο τρόπο στρώνουμε όλα τα φύλλα.
  4. Στο τρίτο και στο πέμπτο βάζουμε την γέμιση  μισή στο καθένα. Απλώνουμε και το τελευταίο φύλλο.
  5. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το γάλα και ρίχνουμε από πάνω. Κουνάμε να πάει σε όλο το ταψί.
  6. Ψήνουμε1/2 ώρα στους 160 βαθμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα

Απλή και εύκολη πιτούλα ,μια γρήγορη λύση!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010
Αυτά τα φύλλα δεν έχει τύχει να τα δω στο σούπερ μάρκετ. Κανείς άλλος δεν ξέρω αν τα έχει δει και τι μάρκα είναι....Πάντως έτσι είναι ευκολότατη και υπέροχη φαίνεται!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010
Στη θεσσαλονίκη τα βρίσκεις στους φούρνους και στα σούπερ επίσης σε μαγαζιά με ποντιακά τρόφιμα αλλά και στη λαική αγορά.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010
Εδώ αντιγράφω το μήνυμα μιας φίλης, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν εμφανίζεται το όνομά της στην εγγραφή που έκανε και επομένως δεν είναι δυνατόν να εμφανιστεί το μήνυμά της. Αν διαβάσει το μηνυμα αυτό ας επικοινωνήσει με το σάιτ ή μαζί μου για να το λύσουμε...........

Αυτή είναι η πραγματική \"πίτα\" Ε.Φ. Στην πατρίδα μου τη Θράκη τα φύλλα πάντα τα έψηναν ελαφρώς και έτσι η πίτα δεν ήταν βαριά. Στην Αθήνα τα φύλλα αυτά τα βρίσκουμε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ σε πακέτα των έξι φύλλων περίπου. Η συγκεκριμένη πίτα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς είναι και βασιλόπιτα με διάφορα κλαδάκια ή φυλλαράκια μέσα που συμβολίζουν τα \"περιουσιακά\" στοιχεία της οικογένειας.Σ΄ευχαριστώ για τις όμορφες αναμνήσεις.
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μια χαρα ευκολια εχει η πιτα σου Ειρηνη,πραγματι και εγω δεν τα ειδα τα φυλλα αυτα καπου,πιο ευκολα ειναι τα βρει κανεις σε ποντιακα μαγαζια με τροφιμα παρα σε σουπερ μαρκετ,ετσι πιστευω.
Σχόλιο από annakats , Τρίτη, 16 Νοέμβριος 2010
Hlianna εγώ πρόσθεσα το σχόλιο και δεν ξέρω για ποιό λόγο δεν εμφανίστηκε. Το επόμενο μου σχόλιο εμφανίστηκε κανονικά.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Τα φύλλα αυτά είναι τα περέκ; τα είδα σε κατάστημα με παραδοσιάκά προϊόντα και σκέφτηκα πριν τα πάρω να σας ρωτήσω..έλεγε ότι είναι προψημένα σαν αυτά που μας προτείνεις, Ειρήνη.
Σχόλιο από Νάνα , Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Εγώ όποτε είμαι στην Ελλάδα,παίρνω αυτά τα φύλλα από τη λαική.Δυστυχώς χωρις συνταγή,η δοκιμή για πίτα στο φούρνο δεν ήταν τόσο καλή,αλλά σαν τηγανητά τυροπιτάκια ήταν τέλεια!Την επόμενη φορά θα πάρω αυτήν την συνταγή μαζι!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2011
Ακριβώς αυτά είναι και η συνταγή τους είναι αυτή! γίνονται πολύ καλά ,αλλά θέλουν λίγο μούσκεμα και απο πάνω αν είναι δυνατόν λίγο γάλα η σόδα!
Μεταφορά στην κορυφή