Πιπερόπιτες φωλιές
Εντυπωσιακές φωλιές από φύλλο κρούστας με γέμιση πιπεριών και τυριών. Σαν όμορφα ανοιξιάτικα λουλούδια!
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (περίπου 11 φύλλα)
- 1 κούπα λάδι ή βούτυρο ή μισό μισό
- Γέμιση
- 1 κρεμμύδι ξερό σε λεπτά φετάκια
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ μικρά
- 2 πιπεριές φλωρίνης καρέ
- 1/4 κιλού φέτα θρυμματισμένη
- 6 λιαστές ντομάτες σε λάδι ψιλ/νες
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλ/νο
- 1 κ.γλ. ρίγανη κοφτή
- 1 αυγό
- λίγο σουσάμι
- αλάτι και πιπέρι
- μισή κούπα παρμεζάνα για το φύλλο
- Για τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι πρώτα τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τις πιπεριές για 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε τις λιαστές΄,πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το μαιντανό, τη ρίγανη, τη φέτα και το αυγό και ανακατεύουμε τη γέμιση.
- Φωλιές: Παίρνουμε 1 φύλλο το απλώνουμε, το λαδώνουμε και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ραντιστά λίγη παρμεζάνα και ελάχιστη ρίγανη.
- Το διπλώνουμε διαγώνια ξαναλαδώνουμε ελαφρά. Με ένα λεπτό ξυλάκι από σουβλάκι ή τσοπστικ ή κάτι που έχετε τυλίγετε τη μεγάλη πλευρά του τριγώνου χαλαρά στο ξυλάκι, αφήνοντας τη γωνία ατύλιχτη.
- Σουρώνετε από τη μια πλευρά του ξύλου και από την άλλη το φύλλο, βγάζετε το ξύλο και γυρίζετε ενώνοντας τις 2 άκρες του φύλλου κλείνοντας και τη γωνία του φύλλου και δημιουργώντας έναν πάτο , έτσι είναι έτοιμη η φωλιά.
- Βάζουμε τις φωλιές σε λαδωμένο ταψί και τις γεμίζουμε στο κέντρο με τη γέμιση πιπεριάς- τυριού μοιράζοντας το μείγμα μας.
- Στο τέλος λαδώνουμε τη φωλιά τριγύρω αλλά και τη γέμιση με λίγο λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό πιτσιλιστά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν καλά οι πιπερόπιτές μας.
Φροντίζουμε το φύλλο μας να είναι φρέσκο , σκεπάζοντάς το μετά από κάθε χρήση με μια πετσέτα, το θέλουμε ελαστικό , μαλακό.
Μπορούμε να κάνουμε και μικρότερα πιτάκια , χωρίζοντας το φύλλο στη μέση.