Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πηλιορίτικη Φασολάδα

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα εύκολο γρήγορο ελληνικότατο φαγάκι για τις κρύες μέρες και όχι μόνο....

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμ. φασόλια ξερά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
  • λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • αλάτι – πιπέρι
  • λίγο πάπρικα γλυκιά ή προτιμητέο καυτερή
  • 1 λουκάνικο κομμένο ροδέλες (προαιρετικά)
Οδηγίες
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω τα μουλιασμένα φασόλια μαζί με νερό (περίπου 1 λίτρο) να βράσουν.
  2. Όταν έχουν βράσει αρκετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τ’ αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά και να χυλώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Καμιά φορά τα φασόλια είναι τέτοιας προέλευσης που μπορεί να μην σας  χυλώνουν
  • Τότε βάζω μια πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα 4 μέσα και βοηθάει στο χύλωμα
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο φαγητό για μας τους Έλληνες και η πιπεριά νόστιμη πινελιά!!!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραια η φασολαδα σου σε ευχαριστω που μας εβαλες την συνταγη μου αρεση
εμεις στο Πηλιο δεν βαζουμε πρασο και Λουκανικο αλλα πιπερια καυτερη ,και εγω την τρωω με χυμο λεμονιου,ελιες,τυρι φετα,και κρεμμυδι
Μεταφορά στην κορυφή