Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Πέστο βασιλικού

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Τρίτη, 24 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Το πέστο βασιλικού, αγαπημένη σάλτσα για μακαρόνια, πατάτες και σαλάτες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
2 βαζάκια μεσαία
  • Ενα ματσακι Βασιλικο
  • 50 γρ κουκουναρι (καβουρδισμενο)
  • Περιπου 50 γρ Ελαιολαδο
  • 70 με 80 γρ Παρμεζάνα η (Peccorino)
  • σκορδο
  • Αλατι ,Πιπερι
Οδηγίες
  1. Σε ενα μπελτερ βαζουμε το σκορδο και το παταμε για καμποσες φορες .
  2. Ριχνουμε και τον Βασιλικο (πλυμενος -στραγγισμενος) και λιγο Ελαιολαδο και το δουλευουμε για λιγο.
  3. Τριβουμε το τυρι στην ξυστρα, που τριβουμε την ντοματα και το βαζουμε και αυτό  μεσα και λιγο λαδι ( με το λαδι θα το προσεξετε  εσεις αν θα χρειαστει  πανω απο 50 γρ,γιατι την συνταγη εγω την εκανα στα κουτουρου)
  4.  Βαζουμε και το κουκουναρι,το αλατι,(οχι πολυ γιατι εχει και το Παρμεζανα) αν θελετε και πιπερι και το περνατε με το μπερτερ,να πολτοποιηθεί καλα!
  5. Το Πεστο δεν πρεπει να πεφτει ευκολα,απο το κουταλι!
  6. Το βαζουμε σε βαζo και το κραταμε στο ψυγειο.Του ριχνουμε απο πανω λιγο λαδι , με αυτο τον τρ0πο το συντηρούμε, για καμποσο καιρο!
  7.  Σε 10 λεπτα ειναι ετοιμο!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή