Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παζαριώτικος χαλβάς

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ο γνωστός μας χαλβάς ,που τον βρίσκουμε στα παζάρια ,όχι μόνο των Φαρσάλων!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1,2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο.
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νισεστέ.
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό.
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα ,
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
  • ζάχαρη καστανή ,
  • σουσάμι ,κανέλα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το νερό το νισεστέ το ηλιέλαιο τα φλιτζάνια την ζάχαρη,τα αμύγδαλα ανακατεύουμε καλά .
  2. Βάζουμε στην φωτιά τις 8 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ,να καραμελλώσει χωρίς να γίνει σκούρο.
  3. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα των υλικών στην καραμέλλα και ανακατεύουμε γρήγορα.
  4. Συνεχίζουμε μέχρι να πηχτώσει καλά.Το αδειάζουμε σε μέτριο ταψάκι τον στρώνουμε καλά,ρίχνουμε από πάνω καστανή ζάχαρη,την κανέλα και σουσάμι (αν θέλουμε )και το βάζουμε στο φούρνο,στο γκρίλ μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα και να βγάζει φυσαλίδες.
  5. Τον φέρνουμε τούμπα σε μεγαλυτερο ταψί και από εκεί πάλι τούμπα σε πιατέλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η βασική συνταγή είναι από την Sofouleli ,έκανα μικρές αλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή