Παζαριώτικος χαλβάς
- 1,2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο.
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νισεστέ.
- 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
- 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα ,
- 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
- ζάχαρη καστανή ,
- σουσάμι ,κανέλα.
- Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το νερό το νισεστέ το ηλιέλαιο τα φλιτζάνια την ζάχαρη,τα αμύγδαλα ανακατεύουμε καλά .
- Βάζουμε στην φωτιά τις 8 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ,να καραμελλώσει χωρίς να γίνει σκούρο.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα των υλικών στην καραμέλλα και ανακατεύουμε γρήγορα.
- Συνεχίζουμε μέχρι να πηχτώσει καλά.Το αδειάζουμε σε μέτριο ταψάκι τον στρώνουμε καλά,ρίχνουμε από πάνω καστανή ζάχαρη,την κανέλα και σουσάμι (αν θέλουμε )και το βάζουμε στο φούρνο,στο γκρίλ μέχρι να πάρει ρόδινο χρώμα και να βγάζει φυσαλίδες.
- Τον φέρνουμε τούμπα σε μεγαλυτερο ταψί και από εκεί πάλι τούμπα σε πιατέλα.
Η βασική συνταγή είναι από την Sofouleli ,έκανα μικρές αλλαγές.