Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παξιμαδάκια γλυκάνισου

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012
none
Περιγραφή

Νοστιμότατα παξιμαδάκια με άρωμα γλυκάνισου για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το τσάι μας.

Συστατικά
  •    320 γραμμάρια ελαιόλαδο απαλό.
  •    320 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες.
  •    1/2 κιλό ζάχαρη.
  •    1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ.
  •    4 αυγά.
  •    1 φακελάκι γλυκάνισο τριμμένο στο μούλτι.
  •    1 φακελάκι αμμωνία.(30 γραμ.)
  •    1 κουταλάκι γλυκού σόδα.
  •    1 /&1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις. (ίσως δεν το πάρει όλο)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.   Προσθέτουμε ένα -ένα τ αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.   Ρίχνουμε το κονιάκ μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.   Διαλύουμε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  2. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το ένα κιλό αλεύρι, και κάνουμε μια λακκουβίτσα.   Ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα,και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι.   Όταν η ζύμη αρχίζει να μαζεύεται και να πλάθεται, την ανακατεύουμε με τα χέρια απαλά χωρίς να την παιδέψουμε.   Προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μαλακή εύπλαστη, και να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6-8 ίσες ποσότητες.   Στρώνουμε σε λαμαρίνα φούρνου, αντικολλητικό χαρτί.
  4. Πλάθουμε μπαστουνάκια στρογγυλά με όσο πάχος θέλουμε, και τα πατάμε λίγο με την παλάμη μας να πλατύνουν.   Χαράζουμε λοξά τα μπαστούνια σε κομμάτια ,χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.
  5. Ψήνουμε στους 170 με αέρα για 15 -20 λεπτά.   Βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ολοκληρώνουμε το κόψιμο , και γυρίζουμε τα κομμάτια να ψηθούν και από την εσωτερική πλευρά.   Συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδίσουν ,και να στεγνώσουν εντελώς , περίπου μισή ώρα.   Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε στους 160 για να μη μας αρπάξουν.
  6. Διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό αν είναι καλά κλεισμένα, σε κουτί μπισκότων.
Σχόλια
Σχόλιο από ριτα , Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012
επειδη μου αρεσει πολυ το γλυκανισο θελω να τα φτιαξω ποσα γραμμαρια ειναι το φακελακι γλυκανισου γιατι εχω μεγαλο κουτι
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012
Tο φακελλάκι που αναφέρει η συνταγή,Ρίτα,είναι 35 γραμμάρια.
Μεταφορά στην κορυφή