Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3166-louloudiasfoliatas.jpg
Λουλούδια σφολιάτας



Πατσάς κόκκινος με χοιρινό κεφαλάκι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια άλλη συνταγή για πατσά επίσης νόστιμη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 χοιρινό κεφαλάκι.
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ,
  • μια πατάτα μεγάλη ,
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο.
  • Πάπρικα (κόκκινο γλυκό πιπέρι),
  • καυτερό κόκκινο πιπέρι(μπούκοβο),
  • ξύδι ,
  • αλάτι.
Οδηγίες
  1. Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κεφάλι σε δύο -τρείς μεριές για να βράσει ευκολώτερα. Επίσης να καθαρίσει τα λίπη από πάνω. Έτσι γίνεται πιο ελαφρύς ο πατσάς μας.
  2. Βάζουμε από βραδύς το κεφαλάκι σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό ,που το αλλάζουμε συχνά να καθαρίσει το αίμα. Το πρωί βάζουμε σε καθαρό νερό το κεφαλάκι να βράσει και το ξαφρίζουμε όσο βγάζει αφρό .
  3. Επίσης βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ,τρείς σκελίδες σκόρδο και την πατάτα, προσθέτουμε και αλάτι. Το βράζουμε επί 3 ώρες σε μέτρια φωτιά.
  4. Όταν γίνει καλά το κρέας και ξεκολλά από τα κόκκαλα το τραβάμε από την φωτιά ,βγάζουμε το κρέας και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αφαιρούμε το ψαχνό και πετάμε τυχόν λίπη. Το κόβουμε κομμάτια τέτοια που μας αρέσουν (μικρά η μεγάλα). Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει, θα μαζευτεί όλο το λίπος επάνω ,το παίρνουμε με κουτάλι και το πετάμε.
  5. Ξαναβάζουμε το κρέας μέσα στον ζωμό προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι, διορθώνουμε αν χρειαστεί στο αλάτι και το δίνουμε 2-3 βράσεις.
  6. Χτυπάμε σε γουδί τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου με αλάτι και καυτερό πιπέρι ,προσθέτουμε και λίγο ξύδι .Έτσι κάναμε το σκορδοστούμπι από το οποίο βάζει ο καθένας όσο θέλει στο πιάτο του.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή