Πατάτες γκρατινέ με κρεμμύδια στο φούρνο
Απλό και νόστιμο πιάτο για να συνοδεύσουμε το κρέας ή το ψάρι μας. Μπορούμε όμως να το γευτούμε και μόνο του.
- 6 πατάτες μέτριες .
- 5 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες.
- 3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο.
- 1 κύβο λαχανικών η κοτόπουλου σπιτικό.
- 4 κουταλιές λάδι.
- 200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα.
- Πιπέρι , αλάτι
- Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών. Τις βράζουμε σε λίγο νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει τον κύβο για 5 λεπτά, και τις σουρώνουμε.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και σε σιγανή φωτιά για 8 περίπου λεπτά. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μέτριο λαδωμένο ταψί, στρώνουμε μια σειρά πατάτες . Στρώνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια επάνω στις πατάτες. Τελειώνουμε με μια σειρά πατάτες. Στα κενά βάζουμε κομματάκια πατάτας.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι η βούτυρο και ψήνουμε στους 200 για 50-55 λεπτά.
- Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά να κάνει το φαγητό κρούστα .




μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!





