Πατάτες φούρνου αρωματικές
- Πατάτες,
- 1/2 φλ. λάδι,
- 2 κ.σ. βούτυρο,
- 3-4 σκ. σκόρδο σε φετούλες,
- 2 δαφνόφυλλα,
- 1 κ.γλ. δενδρολίβανο,
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο ή 1 κ. γλ.αποξηραμένο,
- 1 σφηνάκι ξύδι,1/2 φλ. λάδι,
- λίγο φασκόμηλο,
- ξύσμα ενός μανταρινιού,
- αλατοπίπερο.
- Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες λίγο να μαλακώσουν,15' περίπου. Τις κόβουμε στη μέση, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ταψί με το 1/2 φλ.λάδι και το βούτυρο να ψηθούν 20'μέχρι να ροδίσουν στους 180β.
- Χτυπάμε σε μπολ το υπόλοιπο λάδι, ξύδι, δενδρολίβανο, θυμάρι , το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το ξύσμα μανταρινιού και το φασκόμηλο και ρίχνουμε στις μισοψημένες πατάτες μας. Συνεχίζουμε το ψήσιμο 30' ακόμα να ροδίσουν καλά!
- Μανταρίνι, δενδρολίβανο και αν θέλετε και το φασκόμηλο κάνουν τις πατάτες μας πεντανόστιμες,αρωματικές!
- Δεν γράφω πόσες πατάτες χρειαζόμαστε,ωαυτό θα το κανονίσετε με το πόσα άτομα θα σερβίρετε, εγώ για 4 άτομα έβαλα 1κ. πατάτες και εξαφανίστηκαν!!!
Αλίκη αν θέλεις βέβαια μπορείς να βγάλεις τη φλούδα τους πριν τις βάλεις για ψήσιμο!!!εγώ τις μικρές δεν τις ξεφλουδίζω,τις μεγάλες όμως ναι!!