Patatas Bravas

Ισπανικό τάπας πικάντικο για μεζεδάκι, όπως οι ιταλικές μπρουσκέτες ή τα ελληνικά μεζεδάκια. Πατάτες τηγανιτές με καυτερή σάλτσα!
-
Πατάτες χοντροκομμένες σε μικρά κομμάτια
-
Ελαιόλαδο
-
1 σκ. Σκόρδο πολτοποιημένη
-
3 αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες ντομάτες
-
1 κύβο ζωμό κρέατος βιολογικό
-
Ελάχιστο τσίλι
-
1 κ.γλ. αλεύρι
-
Πάπρικα γλυκιά
-
1 κ.γλ. τσίλι ή σταγόνες ταμπάσκο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
-
Αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο.
-
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον κύβο, τσίλι, πάπρικα, αλάτι και αφήνουμε να βράσουν και να ψηθούν.
-
Προς το τέλος ρίχνουμε το ξύδι, το αλεύρι και τελειώνουμε το ψήσιμο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
-
Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα
Εκτός από ορεκτικό είναι κατάλληλες αυτές οι πατάτες και για συνοδευτικό, φυσικά σε αυτούς που αρέσουν τα καυτερά.
Το πόσο καυτερές τις θέλετε εξαρτάται από εσάς.
Λίγα ιστορικά στοιχεία για τα τάπας εδώ