Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Patatas Bravas

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ισπανικό τάπας  πικάντικο για μεζεδάκι, όπως οι ιταλικές  μπρουσκέτες ή τα ελληνικά μεζεδάκια. Πατάτες τηγανιτές με καυτερή σάλτσα!

Συστατικά
  • Πατάτες χοντροκομμένες σε μικρά κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • 1 σκ. Σκόρδο πολτοποιημένη
  • 3 αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες ντομάτες
  • 1 κύβο ζωμό κρέατος βιολογικό
  • Ελάχιστο τσίλι
  • 1 κ.γλ. αλεύρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. τσίλι ή σταγόνες ταμπάσκο (ανάλογα πόσο καυτερό το θέλετε)
  • Αλάτι
Οδηγίες


Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον κύβο, τσίλι, πάπρικα, αλάτι και αφήνουμε να βράσουν και να ψηθούν.
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε το ξύδι, το αλεύρι και τελειώνουμε το ψήσιμο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα
Λίγα μυστικά ακόμα

Εκτός από ορεκτικό είναι κατάλληλες αυτές οι πατάτες και για συνοδευτικό, φυσικά σε αυτούς που αρέσουν τα καυτερά.
Το πόσο καυτερές τις θέλετε εξαρτάται από εσάς.

Λίγα ιστορικά στοιχεία για τα τάπας εδώ

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γρήγορο, πικάντικο και διαφορετικό! Θα του πηγαίνουν άψογα εκεί δίπλα στις πατατούλες μικρά-μικρά τηγανιτά ψαράκια!
Σχόλιο από Νένα , Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Δοκιμάστε, αν σας αρέσει, να ρίξετε στη σάλτσα λίγο τριμμένο ξερό κόλιαντρο. Του "πάει" πολύ.
Μεταφορά στην κορυφή