Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1137-ouzo.jpg
Κουλουράκια ούζου



Πασχαλινή Πίτα με σπανάκι και αυγά

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 20 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Εντυπωσιακή πίτα για μπουφέ, σε ιταλική συνταγή!

Συστατικά

Για μια φόρμα 26 ξάρα:

Για την γέμιση:

  • 500 γρ σπανακι
  • 10/15 κ.σ λαδι
  • αλατι,
  • 1 μπαγιάτικο ψωμάκι
  • 100 γρ. τριμμενο τυρι (σκληρό τυρί)
  • 300 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα (η τυρί κρέμα philadelfia)
  • 8 φρεσκα αυγα
  • μοσχοκαρυδο τριμμενο
  • 3/4 κ.σ. βουτυρο
  • Πιπερι

Για την ζυμη:

  • 500 γρ αλευρι
  • 2 κ.σ. λαδι
  • 1/2 κ.γλ. αλατι
  • με περιπου 250 ml νερο
Οδηγίες
  1. Βαζουμε σε μια λεκανη το αλευρι, λαδι, νερο , αλατι και ανακατεύουμε καλα, ολα τα υλικα για την ζυμη και ρίχνουμε στον πάγκο εργασίας μας αλευρι και το ζυμώνουμε για 10 λεπτα. Το χωρίζουμε σε 12 κομματια, σε μπαλακια.
  2. Σε μια πετσετα κουζίνας ,ριχνουμε λιγο αλευρι ,και τα τοποθετουμε επανω στην πετσέτα και τα σκεπαζουμε με μια βρεμενη, καλα σφιγμενη πετσετα, τα σκεπαζουμε καλα για 60 λεπτα.
  3. Εχουμε βρασει και στραγγισει το σπανακι απο τα υγρα του.Το κοβουμε σε κομματακια,οχι πολυ μικρα, το αλατιζουμε, βαζουμε το βρεμενο και σφιγμενο ψωμακι και βαζουμε 3 κουταλιες τριμμενο τυρι (απο τα 100 γρ, ) 2 αυγα, αλατι, μοσχοκαρυδο, ολα αυτα τα ανακατεβουμε καλα.
  4. Τωρα θα ανοίξουμε τα φύλλα! Βουτυρωνουμε την φορμα μας!
  5. Ανοίγουμε τα πρωτα 6 σε λεπτο φύλλο και βαζουμε το πρωτο φύλλο στην φορμα μας, το σηκώνουμε στα πλαγια 1 εκατοστό επανω (Φορμα με αποσπώμενες άκρες) ανοίγουμε και τα αλλα 5 και τα τοποθετουμε πανω στα υπόλοιπ,α βαζοντας παντα λαδι και παντα με ενα εκατοστό σηκωμα στα πλαγια (ή κανετε στεφανι γυρω γυρω για να κλείσει ο κυκλος!)
  6. Β αζετε το σπανακι μεσα στη φορμα. Με ενα κουταλι κανετε μικρα λακουβάκια και βαζετε ενα κ.γλ. βουτυρο και σπάτε το αυγο προσεκτικα να μην σπασει ο κρόκος και το βαζετε στο κάθε λακουβακι. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγα και ριχνουμε επανω το τριμμενο τυρι! (το υπολοιπο απο τα 100 γρ)
  7. Ανοίγουμε και τα υπολοιπα φύλλα και τα βαζουμε απο πανω με λαδι στο καθ ενα και σπρώχνουμε τις ακρες μεσα στην φορμα να κλείσει καλα, γυρω γυρω!
  8. Το βουτυρώνουμε από πανω, και με ενα ξυλακι του κανουμε τρύπες για να φεύγει ο ατμός κατα τη διάρκεια του ψησίματος (με προσοχη να μην τρυπησουμε τα αυγα)
  9. Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και μετα χαμηλωνουμε στο 160 στον αερα και ψηνουμε για 80 λεπτα.
  10. Το βγαζουμε απο τον φουρνο και το αφηνουμε να κρυώσει. Μετα το σκεπαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

30 λεπτα πριν το σερβιρουμε, το βαζουμε παλι στον φουρνο για 20 λεπτα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή