Πασχαλινές λαμπάδες έκπληξη
Θέλοντας να κάνω κάτι διαφορετικό γι αυτό το Πάσχα, σκέφτηκα να φτιάξω λαμπάδες που θα τις χαρούν μικροί και μεγάλοι. Με πολύ απλά υλικά, μεράκι και φαντασία δημιουργούμε λαμπάδες με αμυγδαλόπαστα και ζαχαρόπαστα
Για δύο λαμπάδες χρειαζόμαστε:
- 300 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
- Ζαχαρωτά, πασχαλινά σοκολατάκια και ότι άλλο μας αρέσει για να διακοσμήσουμε τις λαμπάδες μας.
Για τη γαλάζια λαμπάδα χρειαζόμαστε:
- 100 γραμμάρια καρύδα
- 100 γραμμάρια βανίλια γλυκό
- 1/2 κούπα διάφορα γλυκά του κουταλιού ψιλοκομμένα
Για τη ροζ - πορτοκαλί λαμπάδα χρειαζόμαστε:
- 4 σοκοφρέτες τριμμένες
- 1/3 της κούπας ψηφίδες σοκολάτας
- 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
- Γαλάζια λαμπάδα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη βανίλια και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε την καρύδα και τα γλυκά κουταλιού και πλάθουμε με το μίγμα αυτό ένα κορδόνι σε μέγεθος λαμπάδας.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
- Το ίδιο κάνουμε και με τη ροζ- πορτοκαλί λαμπάδα.
- Τρίβουμε τις σοκοφρέτες και προσθέτουμε τις ψηφίδες σοκολάτας και το σιρόπι.
- Πλάθουμε και με αυτό το μείγμα ένα κορδόνι σε μέγεθος λαμπάδας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Χωρίζουμε την αμυγαλόπαστα σε κομμάτια σύμφωνα με τα χρώματα που θέλουμε να βάψουμε τις λαμπάδες μας.
- Για κάθε λαμπάδα χρειάζονται περίπου 150 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι αμυγδαλόπαστα σε μακρόστενο φύλλο και βάζουμε μέσα τη γέμισή της.
- Κλείνουμε καλά τη γέμιση μέσα στην αμυγδαλόπαστα, δίνοντας σχήμα λαμπάδας. Με λίγο κίτρινο χρώμα βάφουμε λίγη αμυγδαλόπαστα και φτιάχνουμε τη φλόγα.
- Κολλάμε πάνω ζωάκια ή φατσούλες από αμυγδαλόπαστα, ζαχαρωτά ή μικρά σοκολατένια αυγά και οι λαμπάδες μας είναι έτοιμες.
- Μια ακόμα ιδέα για να φτιάξουμε γέμιση για πασχαλινές λαμπάδες, είναι να φτιάξουμε λίγη δόση για μπισκότα. Όποια μας αρέσουν.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κορδονάκια, την ψήνουμε και την καλύπτουμε με αμυγδαλόπαστα.
- Μπορείτε να φτιάξετε ότι γέμιση θέλετε για λαμπάδες, αρκεί να μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου.






