Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2451-keikportokaliou.jpg
Κέικ πορτοκαλιού



Πασχαλινά Μυρωδάτα Τσουρέκια

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Κυριακή, 22 Μάρτιος 2015
none
Περιγραφή

Μοσχομυριστά, αφράτα και πεντανόστιμα πασχαλινά τσουρέκια!

Συστατικά
  • 4 Κιλα αλευρι
  • 200 γρ. Μαγια φρεσκια
  • 1.500 γρ. γαλα (χλιαρο)
  • 2 φλυτζανια νερο (χλιαρο)
  • 10 αυγα
  • 1 κιλο ζαχαρη και μια φλιτζανα
  • 2 πορτοκαλια χυμο και ξυσμα
  • 2 σακουλακια κακουλε
  • 2 σακουλακια μαχλεπι
  • 500 γρ βουτυρο
  • 1 κουπα Ηλιελαιο
  • 1 κ.σ. αλατι
  • Μια λεκανη τον 10 Λιτρων
Οδηγίες
  1. Βαζω το αλευρι στην λεκανη, κανω λακουβιτσα και θρουλαω την μαγια, με το χλιαρο νερο , βαζω 3 με 4 κουταλιες ζαχαρη και παιρνω απο τις ακρες λιγο αλευρι και ανακατεύω να λιωσει η μαγια. Το πασπαλιζω λιγο με αλευρι απο πανω και το σκεπαζω με μια πετσετα και το βαζω σε ζεστο μερος να ξερουραστει για περιπου 20 λεπτα.
  2. Τωρα μας εχει φουσκωσει και βαζουμε το χλιαρο γαλα, βουτυρο , τα αυγα, τα μπαχαρικα , την υπόλοιπη ζάχαρη, τον χυμο, το ξυσμα, το λαδι, το αλατι (στο αλευρι ανακατωμα) και ανακατευουμε με μια κουταλα,να ενωθουν ολα καλα. Μετα συνεχιζω με το χερι να ανακατευω απο κατω επανω, δηλαδη ανασηκωνω ετσι κατα τις Ινες στην ζυμη μου.
  3. Λαδωστε λιγο το χερι σας και να μην κολλαει η ζυμη, αν χρειαστει βαλτε λιγο αλευρι ακομα, αλλα παντα σιγα σιγα, οχι μονομιας.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει στη λεκάνη περίπου μιά ώρα. Μετά πλάθουμε τσουρέκια, τα βάζουμε σε φόρμες για να μην απλώσουν, τα αφήνουμε να ανέβουν , αλείφουμε με αραιωμένο αυγό με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. στον αέρα, 30 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω εκανα ενα γεμιστο με παπαρουνοσπορο, επιθυμια του συζυγου, με σταφιδες και ξυστό μαρσιπαν (αμυγδαλόπαστα). Το τσουρέκι με τον παπαρουνοσπορο το άνοιξα με το ξύλο κουζίνας, περίπου 1 πόντο. Έβαλα το παπαρουνοσπορο, με σταφίδες και μάρσιπαν τριμμένη και το τύλιξα και το έκοψα στους 3 πόντους φέτες. Και το έβαλα στην φόρμα και ακολούθησα τη διαδικασία όπως τα τσουρέκια τα άλλα.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή