Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2289-gavrosmarinatos11.jpg
Γαύρος μαρινάτος



Παπουτσάκια πολίτικα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 13 Ιούλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πριν μερικά χρόνια έφαγα στο φιλόξενο σπίτι της κυρίας Μαριάνθης ( μιας γυναίκας αρχόντισσας από την Πόλη) αυτά τα καταπληκτικά παπουτσάκια . Μου έδωσε πρόθυμη τη συνταγή η οποία και καθιερώθηκε. Την γράφω όπως ακριβώς μου την είπε. Φτιάξτε την και δεν θα μετανιώσετε.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     8 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες ομοιόμορφες και χωρίς σπόρους.
  •     600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο τρυφερό.
  •     2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα .
  •     2 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι καλά πλυμένες.
  •     1 &1/2 κούπας ντομάτα ώριμη ψιλοκομμένη.
  •     1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας.
  •     1 ποτήρι κρασιού λάδι.
  •     1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  •     1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ.
  •     Λίγα φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα.
  •     Αλάτι,    Πιπέρι.
  •     2-3 κόκκους μπαχάρι.
  •     2 κουταλιές μπεσαμέλ.
  •     1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη.

   Μπεσαμέλ.

  •     6 κουταλιές βούτυρο
  •     8 κουταλιές αλεύρι.
  •     1 λίτρο γάλα .
  •     2 κρόκους αυγών.
  •     Πιπέρι.    Ελάχιστο αλάτι.
  •     1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες,και τις χωρίζουμε στη μέση .Αφαιρούμε με το κουταλάκι λίγο από το εσωτερικό. Αν αφαιρέσουμε πολύ, το φαγητό θα αποτύχει και σε εμφάνιση και σε γεύση.    Τις βάζουμε σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 2 ώρες.    Ξεπλένουμε, πιέζουμε ελαφρά να φύγει το νερό και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο να ροδίσουν ελαφρά.
  2.  Όταν τελειώσουν όλες , τις τοποθετούμε σε σειρές σε ένα ταψί η πυρέξ.    Τις πασπαλίζουμε με 1/2 κούπα τριμμένο τυρί.
  3.  Φτιάχνουμε μια σφικτή μπεσαμέλ με τον γνωστό τρόπο.    Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα 1/2 κούπα τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι και το βούτυρο ελαφρά το κρεμμύδι , προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μαζί για λίγο. Σβήνουμε με το κονιάκ, και ρίχνουμε την ντομάτα , το σκόρδο,το μαϊντανό, αλάτι, μπαχάρι και πιπέρι    Βράζουμε την σάλτσα σε χαμηλή φωτιά ,χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Πρέπει να μείνει χωρίς υγρά και να δέσει.    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει λίγο. Πετάμε το μπαχάρι και το σκόρδο.
  5. Ρίχνουμε τις δυο κουταλιές μπεσαμέλ και 1/2 κούπα τυρί στον κιμά, και ανακατεύουμε.
  6. Με ένα κουτάλι παίρνουμε και βάζουμε λίγο από το μείγμα του κιμά στο βαθούλωμα της κάθε μελιτζάνας.    Στρώνουμε καλά την επιφάνεια πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, και απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ.    Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
  7.  Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μια ώρα , ώσπου να ροδίσει η μπεσαμέλ.

 

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 15 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα τα παπουτσάκια σου Τζένη!!Σίγουρα θα είναι και νοστιμότατα!!
Μπράβο!
Σχόλιο από gaknis , Δευτέρα, 16 Ιούλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ω!!!!ρε μαννα μου και να ειχα τουτη την ωρα 3-4 παπουτσακια .....δεν μαγειρεψα σημερα βαριεμαι κανει και ζεστη
μπραβο τζενη μου με τα απιθανα ελληνικα φαγητα φαινονται με το ματι οτι ειναι απο τα καλα πιατα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή