Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Building on the foundation of its predecessor
DonnaKB 28.5.2022 7:01
Ultra-soft steps, meet superior cushioning
DonnaKB 28.5.2022 6:57
Inspired by the vibrant energy and sights that tak
DonnaKB 28.5.2022 6:55
Pairing a down-to-earth persona with out-of-this-w
DonnaKB 28.5.2022 6:52
The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

101-krepes11.jpg
Kρέπες χωρίς αυγά



Πανακότα με σάλτσα βερίκοκο

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Δοκίμασα μια απλή συνταγή πανακότας με σάλτσα βερίκοκο και μου άρεσε πολύ και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Συστατικά

Για την πανακότα χρειαζόμαστε
200 γραμμάρια γάλα
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια σκόνη ζελατίνας
2 βανίλιες

Για τη σάλτσα βερίκοκο χρειαζόμαστε

1 / 2 κιλό βερίκοκα
400 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
1 βανίλια

Οδηγίες

Πρώτα ετοιμάζουμε την πανακότα.
Διαλύουμε τη ζελατίνη σε δύο κουταλιές καυτό νερό.

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να βράσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και τη βανίλια.

Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Μέχρι να παγώσει η πανακότα φτιάχνουμε τη σάλτσα βερίκοκο.

Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα πολτοποιούμε στο μούλτι και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Τα βράζουμε για ένα τέταρτο σε μέτρια θερμοκρασία και αφαιρούμε διαρκώς τον αφρό που σχηματίζεται. Όταν η σάλτσα μας δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε την πανακότα, την αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια, την περιχύνουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και την απολαμβάνουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την ίδια συνταγή της πανακότας μπορούμε να τη σερβίρουμε και με σιρόπι σοκολάτας, με σάλτσα φράουλα ή σιρόπι καραμέλας.
Επίσης αν θέλουμε η πανακότα μας να είναι σοκολατένια, προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της κρέμας γάλακτος όταν βράζει με το γάλα 30 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μια δροσερή άποψη για καλοκαιρινό γλυκάκι και η σάλτσα βερύκοκου του δίνει επιπλέον νοστιμιά!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 16 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δροσερό και μοσχομυριστό!!!
Σχόλιο από afroditi , Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μιαμμμμμμ!!!!
Μεταφορά στην κορυφή