Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...


Πανακότα κάστανο με σάλτσα σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα ελαφρύ και πολύ νόστιμο γιορτινό γλυκό με κάστανα.

Συστατικά
  •     400 γρ. κρέμα γάλακτος
  •     300 γρ. γάλα
  •     100 γρ. ζάχαρη
  •     3 φύλλα ζελατίνης
  •     350 γρ. κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα

 Για την σάλτσα σοκολάτας

  •     200 γρ. κουβερτούρα
  •     100 γρ. κρέμα γάλακτος
  •     1 κ.σ. μέλι
  •     1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα φύλλα  της  ζελατίνη μας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν θα έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τότε τα στύβουμε πολύ καλά με το χέρι μας.
  2. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα βρασμένα μας κάστανα, όσο πιο ψιλά μπορούμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθέι το μείγμα και μόλις ζεσταθεί και πάει για να βράσει το μείγμα,  προσθέτουμε τις ζελατίνες . Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε τα κάστανα με την κρέμα και τα χτυπάμε ξανά στο μπλέντερ ή με το μινι πίμερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να γίνει λείο.
  5.  Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή φλιτζάνια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
  6. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί  ή στο φούρνο μικροκυμάτων στη μικρότερη ταχύτητα, ή σε κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, μαζί με την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε το μέλι και τη μαργαρίνη ή  βούτυρο και ανακατεύουμε.
  7. Τη σάλτσα σοκολάτας την ετοιμάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε την πανακότα ώστε να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία για το σερβίρισμα ή τη φτιάχνουμε τον ίδιο χρόνο με το γλυκό, την βάζουμε πάνω στο γλυκό μολις κρυώσει και τα σκεπάζουμε με διαφάνεια για να μην πάρουν μυρωδιά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πάρουμε έτοιμα βρασμένα και σε αεροστεγή συσκευασία κάστανα.
Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και φυτική υγρή κρέμα.
Συνταγή της Ισμήνης  Δοβέλου

PANNA COTTA με παραλλαγές

Πανακότα με βατόμουρο

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή