Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Πανακότα κάστανο με σάλτσα σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 03 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα ελαφρύ και πολύ νόστιμο γιορτινό γλυκό με κάστανα.

Συστατικά
  •     400 γρ. κρέμα γάλακτος
  •     300 γρ. γάλα
  •     100 γρ. ζάχαρη
  •     3 φύλλα ζελατίνης
  •     350 γρ. κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα

 Για την σάλτσα σοκολάτας

  •     200 γρ. κουβερτούρα
  •     100 γρ. κρέμα γάλακτος
  •     1 κ.σ. μέλι
  •     1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα φύλλα  της  ζελατίνη μας σε κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν θα έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τότε τα στύβουμε πολύ καλά με το χέρι μας.
  2. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα βρασμένα μας κάστανα, όσο πιο ψιλά μπορούμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθέι το μείγμα και μόλις ζεσταθεί και πάει για να βράσει το μείγμα,  προσθέτουμε τις ζελατίνες . Αφήνουμε 1 λεπτό ακόμα στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε τα κάστανα με την κρέμα και τα χτυπάμε ξανά στο μπλέντερ ή με το μινι πίμερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να γίνει λείο.
  5.  Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια ή φλιτζάνια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.
  6. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα σοκολάτας, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί  ή στο φούρνο μικροκυμάτων στη μικρότερη ταχύτητα, ή σε κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά, μαζί με την κρέμα γάλακτος. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε το μέλι και τη μαργαρίνη ή  βούτυρο και ανακατεύουμε.
  7. Τη σάλτσα σοκολάτας την ετοιμάζουμε λίγο πριν σερβίρουμε την πανακότα ώστε να είναι σε χλιαρή θερμοκρασία για το σερβίρισμα ή τη φτιάχνουμε τον ίδιο χρόνο με το γλυκό, την βάζουμε πάνω στο γλυκό μολις κρυώσει και τα σκεπάζουμε με διαφάνεια για να μην πάρουν μυρωδιά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να πάρουμε έτοιμα βρασμένα και σε αεροστεγή συσκευασία κάστανα.
Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και φυτική υγρή κρέμα.
Συνταγή της Ισμήνης  Δοβέλου

PANNA COTTA με παραλλαγές

Πανακότα με βατόμουρο

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή