Παγωτό παρφέ Καπουτσίνο
Ένα παγωτό νόστιμο , δε χρειάζεται χτύπημα ενδιάμεσα και το κυριότερο σε 5 λεπτά έτοιμο !
- 1 κονσέρβα σαντιγί ermol
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 εβαπορέ γάλα
- ¾ φλ . Εσπρέσσο καφέ στιγμιαίο
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη ( προαιρετικά )
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ τη σαντιγί και σιγά - σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και δυναμώνουμε για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα , ρίχνοντας τον καφέ διαλυμένο στο εβαπορέ με τη ζάχαρη , ( αν θέλετε ) για να χτυπηθεί δυνατά και να ενσωματωθεί .
- Αδειάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει πολύ καλά .
- Δε χρειάζεται να το χτυπήσουμε στο ενδιάμεσο , μόλις παγώσει καλά , το παγωτό μας είναι έτοιμο .
Στα ίδια συστατικά , αν αντί για εσπρέσσο βάλουμε νες - καφέ γίνεται μόκα , ή αν βάλουμε 2 βανίλιες , 2-3 κ.γλ. λικέρ μαστίχας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς , τότε παρφέ βανίλιας
Μπορούμε όμως και σοκολάτα κουβερτούρα με σταγόνες σοκολάτας μέσα , οπότε παρφέ σοκολάτας .







