Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό μωσαϊκό

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017
none
Περιγραφή

Απλά τέλειο θα το αγαπήσουν μικρά και μεγάλα παιδιά !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6-8 άτομα
  • 1 morfat ,φυτική σαντιγί στο μεταλλικό κουτί
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ Ή μιράντα
  • 2 βανίλες.
  • Σάλτσα σοκολάτας :
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
  • Eναλλακτικά: σιρόπι σοκολάτας Ή καραμέλας Ή βύσσινο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το ζαχαρούχο και την σαντιγί στο ψυγείο να παγώσουν αρκετές ώρες ,καλά είναι να μπουν από το βράδυ . Χτυπάμε την σαντιγί με το ζαχαρούχο πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν,προσθέτουμε τις βανίλιες .
  2. Τρίβουμε τα μπισκότα σε χοντροκομμένα κομμάτια.Ενώνουμε με το παγωτό,ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά. Ρίχνουμε σε λαδόκολλα το μείγμα και φτιάχνουμε ένα κορμό.Το βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα να παγώσει πολύ καλά.
  3. Εγώ στρώνω ένα τάπερ με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη και ρίχνω το μείγμα παγωτού,κλείνω το καπάκι και το βάζω στην κατάψυξη.
  4. Το τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι ή με σάλτσα σοκολάτας που θα φτιάξουμε με τις κουβερτούρες. Λιώνουμε την κουβερτούρα στην κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε ένα ποτό της αρεσκείας μας. Λίγο πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε την σάλτσα.
  5. Το διατηρούμε στην κατάψυξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Βάζω πάντα Πτι-μπερ τα Μιράντα είναι πολύ γλυκά κατά την γνώμη μου,η επιλογή δική σας. Για τα πιτσιρίκια ωραία θα είναι και τα σοκολατένια Πτι-Μπερ, η σάλτσα σοκολάτας είναι προαιρετική , μπορούμε να την αποφύγουμε για να μην επιβαρυνθούμε με έξτρα θερμίδες!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή