Παγωτό μωσαϊκό
- 1 morfat ,φυτική σαντιγί στο μεταλλικό κουτί
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ Ή μιράντα
- 2 βανίλες.
- Σάλτσα σοκολάτας :
- 2 κουβερτούρες
- 1 κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ
- Eναλλακτικά: σιρόπι σοκολάτας Ή καραμέλας Ή βύσσινο.
- Βάζουμε το ζαχαρούχο και την σαντιγί στο ψυγείο να παγώσουν αρκετές ώρες ,καλά είναι να μπουν από το βράδυ . Χτυπάμε την σαντιγί με το ζαχαρούχο πολύ καλά μέχρι να ενωθούν και να αφρατέψουν,προσθέτουμε τις βανίλιες .
- Τρίβουμε τα μπισκότα σε χοντροκομμένα κομμάτια.Ενώνουμε με το παγωτό,ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά. Ρίχνουμε σε λαδόκολλα το μείγμα και φτιάχνουμε ένα κορμό.Το βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα να παγώσει πολύ καλά.
- Εγώ στρώνω ένα τάπερ με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη και ρίχνω το μείγμα παγωτού,κλείνω το καπάκι και το βάζω στην κατάψυξη.
- Το τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι ή με σάλτσα σοκολάτας που θα φτιάξουμε με τις κουβερτούρες. Λιώνουμε την κουβερτούρα στην κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε ένα ποτό της αρεσκείας μας. Λίγο πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε την σάλτσα.
- Το διατηρούμε στην κατάψυξη!
Βάζω πάντα Πτι-μπερ τα Μιράντα είναι πολύ γλυκά κατά την γνώμη μου,η επιλογή δική σας. Για τα πιτσιρίκια ωραία θα είναι και τα σοκολατένια Πτι-Μπερ, η σάλτσα σοκολάτας είναι προαιρετική , μπορούμε να την αποφύγουμε για να μην επιβαρυνθούμε με έξτρα θερμίδες!