Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μαρμελάδα λωτού με πορτοκάλι, καρότο και τζίντζερ

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ευωδιαστή μαρμελάδα σε ποικιλία με μπαχαρικά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • μισή βανίλια (την γνήσια)
  • 4 μεγάλοι λωτοί
  • 7-8 πορτοκάλια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • Γλυκάνισο 3-4
  • λίγο κάρδαμο
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • Περίπου μισό κγ τζιντζερ κοφτό
  • Γαρύφαλλο έβαλα 3 πρεζες (να δοκιμάσετε πόσο έντονο το θέλετε)
  • Ζάχαρη 3 προς 1 δηλ, 1500γρ φρούτο και 500γρ ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Καθαρίζω τους λωτους, τους κόβω σε μικρά κομμάτια, στίβω τα πορτοκάλια και τρίβω το καρότο.
  2. Βάζω τους λωτους στην κατσαρόλα, μαζί με το καρότο και τα ψήνω να μαλακώσουν, μέχρι να λιώσουν λίγο και ανακατεύω συνεχώς.
  3. Βάζω το χυμό από τα πορτοκάλια, τα αφήνω να σιγοβρασουν και τα περνάω με το μπλέντερ.
  4. Στην συνέχεια ρίχνω σιγά σιγά το τζιντζερ, κάρδαμο, λεμόνι (πάντα λίγο και δοκιμάστε αν θέλει κι άλλο), τη βανίλια, γαρύφαλλο και τα αφήνω να σιγοβρασουν, για κανένα 10-15 λεπτά.
  5. Μετά βάζω  τη ζάχαρη (ειδικά για μαρμελάδες μάλλον θα βρείτε στα Λιντελ αν όχι, τότε όπως τις κάνετε εσείς)
  6. Από την στιγμή που βάζω την ζάχαρη, ανακατεύω συνεχώς και αφήνω να βράσει για 5 λεπτά και κάνω δοκιμή σε ένα μικρό πιατάκι. Βάζω μια κουταλιά μαρμελάδα και το βάζω στο ψυγείο για μερικά λεπτά. Γυρίζοντας το πιατάκι πρέπει να κάνει μια σακούλα, τότες είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας.
  7. Την βάζω σε καθαρά βαζάκια ξεπλυμενα με κρύο νερό. Κλείνω τα βαζάκια και τα γυρνάμε ανάποδα για να πετύχει η κονσερβοποιηση. Τα αφήνω έτσι ανάποδα μέχρι να κρυωσουν.
  8. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή