Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό Βανίλια με Σάμαλι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ένας ωραίος συνδυασμός του παγωτού με το σιροπιαστό γλυκό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για το παγωτό:
  • 1 γάλα εβαπορέ,
  • ένα ζαχαρούχο,
  • μια κρέμα Μόρφατ μεταλλικό κουτί,
  • 3 κουταλιές άχνης ζάχαρης,
  • άρωμα βανίλιας.
  • Για το σάμαλι:
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό,
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό,
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη,
  • 1 και 1/2 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα νερό,
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη,
  • 3 κουταλάκια μπέκιν,
  • 1 κουταλάκι σόδα,
  • άρωμα βανίλιας.
  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπα νερό,
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε τα σιμιγδάλια με το μπέκιν ,την ζάχαρη,την μαστίχα την σόδα ,την βανίλια,τον χυμό πορτοκαλιού,και το νερό.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει το μείγμα 1 ώρα.
  2. Αλείφουμε το ταψί νούμερο 32-34 με σπορέλαιο και βάζουμε μέσα το μείγμα.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά στους 180βαθμούς.
  3. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά,ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι στο καυτό γλυκό,λίγο-λίγο με κουτάλι Προσέχουμε να σοροπιαστεί καλά.Το αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες και μετά το χρησιμοποιούμε.
  4. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα γάλατα την Μόρφατ και την άχνη χτυπάμε δυνατά 20 λεπτά και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.Μετά μισή ώρα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει το παγωτό.
  5. Όταν κρυώσει το σάμαλι στρώνουμε επάνω το παγωτό,και το βάζουμε πάλι στην κατάψυξη.5 λεπτά πριν σερβίρουμε το βγάζουμε για να μαλακώσει λίγο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για το σάμαλι είναι της παλιάς φίλης, της Τζένης.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή