Πρόσφατα σχόλια



Σάμαλι

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κλασσικό κι αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό.
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
  • 1 και 1/2 κούπας ζάχαρη.
  • 1 &1/2 κούπας φυσικό χυμό πορτοκαλιού.
  • 1/2 κούπα νερό .
  • 1/2  κουταλάκι μαστίχα τριμμένη.
  • 3 κουταλάκια μπέκιν.
  • 1 κουταλάκι σόδα.
  •  1 βανίλια.

 Σιρόπι.

  •  3 κούπες ζάχαρη
  • 2 και 1/2 κούπας νερό.
  •  1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,με το μπέκιν την ζάχαρη τη μαστίχα,την βανίλια. Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.Ρίχνουμε και το νερό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα να φουσκώσει.
  2.  Α λείφουμε με λίγο σπορέλαιο ένα πυρέξ και βάζουμε μέσα το χυλό. Ισιώνουμε καλά ,και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50 λεπτά στους 180.
  3. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά, και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  4.  Μόλις βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο ,ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι σιγά-σιγά μένα κουτάλι. Προσέχουμε να σιροπιαστεί παντού καλά.
  5. Το αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες και το κόβουμε σε κομμάτια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 12 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο ειναι!ευχαριστω που μου το θυμισες!
Σχόλιο από m54 , Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Το εφτιαξα σημερα και με το ζορι κρατιομαστε για να εχουμε και αυριο. Νομίζω ομως οτι θελει λίγο περισσοτερο σιροπι. Κατα τ αλλα τελειο
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011
m54 αυτή την συνταγή την πήρα πριν χρόνια απο επαγγελματία.Ηδοσολογία είναι αυτή ακριβώς και δεν άλλαξα τίποτα,Όσες φορές το έχω φτιάξει είναι πολύ καλά σιροπιασμένο και γίνεται ανάρπαστο.Αλλωστε φαίνεται και στην φωτογραφία.Αν βάλεις περισσότερο σιρόπι φοβάμαι ότι θα λιγώνει.Όμως ειναι θέμα γούστου .Πειραματίσου.
Σχόλιο από sofouleli , Κυριακή, 14 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τζένη μου να σου πω κι ενα αλλο μυστηκό στο σαμαλι κατα το ψησιμο εβλεπα τον μπαμπα μου που το εβγαζε όταν γινόταν λιγο χρωματιστό το έκοβε και το εβαζε πάλινα συνεσισθει το ψήσιμο και δεν εβαζε μπεικιν αλλα μονο αμωνια αν σου πω ότι την εχω τη συταγη αλλα δεν τολμισα ποτε να τη φτιαξω ενω η νυφη μου το κανει σαν τον μπαμπα μου !ΑΧ ΤΙ ΣΑΜΑΛΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2011
Τζένη πολύ καλό το σάμαλι σου !μπράβο ! θα το κάνω σύντομα! πες μου τα αμύγδαλα σε ποιο στάδιο μπαίνουν από πάνω; μετά το ψήσιμο;
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 15 Αύγουστος 2011
Ειρήνη τα αμύγδαλα όπως είδες δεν ήταν στη συνταγη,δική μου επινόηση είναι. Αφού το σιρόπιασα και το χάραξα έβαλα πάνω σε κάθε κομμάτι ένα αμυγδαλάκι καβουρδισμένο.
Σχόλιο από m54 , Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011
Μάλλον εχεις δίκιο για το σιρόπι. Ισως ηθελε μεγαλυτερη κουπα για το μετρημα , εγω μετρησα το νερο και τη ζαχαρη σε φλυτζανι του τσαγιου , την αλλη φορα θα χρησιμοποιησω την κουπα του νεςκαφε
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011
Όταν οι συνταγές αναφέρουν κούπες,καλό είναι να μετράμε με δοσομετρικές κούπες(αυτές που βρίσκουμε στα υαλοπωλεία)έτσι είμαστε σίγουροι.
Σχόλιο από giotasamos , Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η καλύτερη συνταγή για σάμαλι!!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2012
Το έκανα ! έγινε πάρα πολύ καλό! νόστιμο ,σωστό στην γλύκα του!
Μεταφορά στην κορυφή