Ο χαλβάς της Ελένης
8 φλιτζάνια νερό
2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλ. ζάχαρη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας
καβουρντισμένο αμύγδαλο
- Σε κατσαρόλα βάζω το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω σιγά σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχούλα. - Ανακατεύω 5 λεπτά και σβήνω τη κουζίνα.
- Ανακάτευα άλλα 5 λεπτακια, ρίχνω το αμύγδαλο και είναι έτοιμο.
Πασπαλίζω με αρωματική κανέλα
- Δεν είχα αμύγδαλο και έβαλα καβουρντισμένο σουσάμι και λίγο καρυδάκι. Είναι πολύ ωραίο και έτσι!!
- Εάν δε θέλετε να βάλλετε μέσα στο χαλβά ξηρούς καρπούς, μπορείτε να τους βάλετε από πάνω!!!!








