Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4225-keikfraoyla.jpg
Κέικ με φράουλες



Ντολμαδάκια με τόνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 02 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ντολμαδάκια με κληματόφυλλα λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα και μάλιστα με ρύζι που μας έχει περισσέψει από κάποιο πιλάφι που έχουμε φτιάξει. Kατάλληλα και για μπουφέ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

 

  • 1 / 4 αμπελόφυλλα
  • 1 φλ/νι ρύζι βρασμένο
  • 2-3 κονσέρβες τόνο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • 1 σκ. Σκόρδο ψιλ/νο
  • αρκετό μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ντοματοπολτέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ζωμό λαχανικών
  • λίγο λάδι, λίγο λεμόνι

 

Οδηγίες

 

  1. Αρχικά σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Μετά ρίχνω την ντομάτα, τον πελτέ που έχω αραιώσει σε ζωμό (μισή κούπα) και το αφήνω να ψηθεί για λίγο.
  3. Από αυτή τη σάλτσα θα κρατήσω τη μισή για να περιχύσω τα ντολμαδάκια στο τέλος πριν το ψήσιμο.
  4. Σε μπολ ανακατεύω τον τόνο, το ρύζι, το μαϊντανό, την ντομάτα και το μισό μείγμα τη σάλτσας που έφτιαξα με την ντομάτα. Τέλος ρίχνω λίγο λεμόνι και έχω έτοιμη τη γέμιση. Βάζω πιπεράκι.
  5. Πλένω και ζεματίζω τα αμπελόφυλλα σε καυτό νερό για ένα λεπτό περίπου (τα βάζω λίγα- λίγα).
  6. Τα βγάζω και τα βουτώ σε κρύο νερό και μετά τα βάζω στο σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά.
  7. Παίρνω ένα -ένα φύλλο και βάζω 1 κουταλάκι γέμιση και το διπλώνω όπως βλέπουμε στην φωτό.
  8. Περιχύνω με το υπόλοιπη σάλτσα.
  9. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το ψήνω στο φούρνο στους 180-200 περίπου 30 λεπτά.
  10. Προς το τέλος ξεσκεπάζω για να ροδίσουν τα ντολμαδάκια.
  11. Καλή επιτυχία!!!

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή